Vogelgriep Renswoude

Helaas kwam deze week het bericht dat er weer vogelgriep is geconstateerd. Op 11-11-2023 was er een uitbraak in Renswoude.

Dat betekend voor verschillende verenigingen en liefhebbers binnen de 10 km zone:

  • Er mogen geen vogels (dus ook geen duiven ) vervoerd worden binnen de drie en tien -kilometer zone. De liefhebbers die wonen binnen deze gebieden kunnen niet inkorven voor wedvluchten of africhtingen en tentoonstellingen. 
  • Gelegenheden waarbij vogels worden samengebracht zijn verboden binnen de drie en tien kilometer zone. Lokalen binnen dit gebied kunnen dus niet gebruikt worden voor inkorvingen en tentoonstellingen.

Voor de kaart en het eventueel weer opheffen later van deze zones met beperkingen zie de site van de duivensportbond. Het is nu nog niet bekend wanneer deze weer opgeheven gaan worden. Houd daar dus rekening mee met b.v. het organiseren van uw tentoonstellingen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.