Helmstedt afdeling 10

Op zaterdag 29 juli vindt de vlucht uit Helmstedt plaats. Deze vlucht staat als attractievlucht bij afdeling 10 op het vliegprogramma en heeft een olympische status toegekend gekregen van de NPO. Vandaar dat ze proberen om de vlucht een Nationaal karakter te geven. Uiteraard onder het motto “Meedoen is belangrijker dan winnen”, van oudsher het motto van de Olympische spelen.

In het verre verleden was Helmstedt een bekende landelijke wedvlucht vanuit het oosten. We zien nu als bestuur van afdeling 10 en de werkgroep Helmstedt de kans om deze, in vroeger tijden fameuze losplaats, in ere te herstellen. Vorig jaar is voor het eerst door ons een attractievlucht vanuit Helmstedt georganiseerd voor sector 4.

In het kader van de 38ste Olympiade in 2024 worden dit jaar drie zogenaamde Olympiadevluchten gehouden, te weten Helmstedt op zaterdag 29 juli en München en Argenton op zaterdag 05 augustus. De winnaars zullen worden gehuldigd op de Olympiade in Maastricht. De wedvlucht Helmstedt wordt georganiseerd door ons als afdeling 10, München door afdeling 9 en Argenton door afdeling 5. Op deze olympiadevluchten kunnen deelnemende duiven punten halen, die mee mogen tellen voor de nominatie voor de Olympiade.

Gezien de huldiging van de landelijke winnaars op de Olympiade in Maastricht lijkt het ons logisch, dat iedere liefhebber in Nederland in principe aan Helmstedt mee zou moeten kunnen doen.

Binnen afdeling 7 is er in principe geen mogelijkheid om in te korven voor deze vlucht, maar binnen afdeling 10 kan er b.v. in Staphorst worden ingekorfd. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Uiterlijk 30 juni via bestuur@npoafdeling10.nl

flyer Helmstedt

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.