Herman

Mededelingen wk 28

Vanavond inkorven voor de regio africhtingen.

A1 Kaatsheuvel

A2 Vuren

B1 Kaatsheuvel

B2 Hazeldonk

Regio C is vervallen. Doorn gaat mee met B1.

Aankomende vrijdag inkorven voor de oefenvluchten voor de jonge duiven. Er mogen ook oude duiven op deze eerste oefenvlucht mee.

De africhting hoeven de duiven niet via de inkorfantenne, maar op de oefenvluchten moeten alle duiven wel via de inkorfantenne en dienen de bestanden ingestuurd te worden. Van de oude duiven komt geen uitslag van de jongen duiven wel.


Dit seizoen is het verplicht en blijft het verplicht om 2 dagen voor het inkorven van iedere vlucht of africhting per vereniging uw aantal verwachte duiven en manden door te geven aan uw regio vervoersoördinator. Dit om op de inkorfavonden niet voor grote verrassingen te komen staan en we zo dus op een verantwoorde wijzen de duiven te kunnen vervoeren. Zeker ook gezien de blijvende corona maatregelen.


De marathon vluchten, de laatste 2 dagfondvluchten en de jonge duivenvlucht Sens worden in grote manden vervoerd om gezamenlijk met de andere afdelingen te kunnen vervoeren.

Let op dat u voldoende grote manden heeft als u op deze vluchten een NIC bent waar inkorft kan worden. Graag deze week uiterlijk woensdag aangeven of u grote manden nodig heeft voor St. Vincent. Ook aangeven wat u verwacht voor Perigueux. Dan kan daar ook al rekening mee gehouden worden. Deze komen dan met de lege manden van St. Vincent mee.


Indien u bij een NIC gaat inkorven en dit is niet in uw eigen vereniging dient u ook daar uw aantal verwachte duiven aan te melden 2 dagen van te voren, zodat deze vereniging hier ook rekening mee kan houden en u eventueel kan opnemen in een schema of andere manier van inkoven.

Week 27

Deze week geen aanpassingen in het aantal duiven per mand. Let er op dat er op Salbris 25 in de mand gaan en op Niergnies 28. Let op de restmanden tot een minimum beperken. Zeker ook op Niergnies!

Corona maatregelen update 1-7

Zoals u weet zijn de Corona maatregelen per vandaag weer wat versoepeld.

Vanavond is er een overleg met het NPO Covid-19 team geweest en de andere afdelingen. Hier zijn de bevindingen tot nu toe besproken en het nieuwe protocol wat hoort bij de verruimde maatregelen zoals die vandaag zijn ingegaan.

Wat niet verandert is dat u net als overal 1,5 meter afstand dient te houden. Dus ook het inkorven blijft op de manier zoals we dit de laatste weken deden. De duiven mogen niet door de liefhebber zelf worden aangegeven. Oplossingen met plexiglas o.i.d. zijn niet toegestaan.

Ook zal overal in het lokaal de 1,5 meter afstand onderling aangehouden moeten worden. Er zal een inrichtingsplan moeten worden gemaakt volgens de richtlijnen zoals die ook gelden in de horeca. Dan pas kunt u gebruik van de kantine en mag u met meer mensen in het lokaal. Het maximaal toelaatbare aantal personen per ruimte zal hier in moeten worden aangegeven. Het kan zijn dat tijdens het inkorven er minder mensen binnen mogen dan erna. dit i.v.m. de benodigde ruimte voor het inkorven. (dus een tekening van de indeling van inkorflokaal/kantine/overige ruimte met minimaal hierop de zitplaatsen en looproute)

Dit inrichtingsplan dient u te sturen naar afdeling 7. Zonder goed inrichtingsplan zal protocol 2.0 gevolgd dienen te worden.

Het protocol 3.0 zal via het NPO worden gepubliceerd.

https://www.duivensportbond.nl/protocol-inkorven-vervoer-lossen-en-afslaan.pdf

https://www.duivensportbond.nl/technische-toelichting-en-faq-versie-3-0-juni-2020.pdf

https://www.duivensportbond.nl/protocol-heropening-horeca-khn-versie-22-mei-2020.pdf

Noordelijke Unie

Voor nieuws van de Noordelijke Unie over het vliegseizoen 2020 ! Zie de NU-site www.noordelijke-unie.nl   bij Laatste nieuws

In 2020 zullen er gegarandeerde hoofdprijzen vervlogen worden.
Hierover komt nog nadere informatie.

In week 29 zijn de eerste vluchten die tellen voor de NU. Deelname is ook in 2020 gratis.

Betaalstaten M25

De betaalstaten M25 zijn opnieuw geplaatst om te downloaden met het juiste bedrag per duif (85 cent midfond vrijdag).

Als u deze vandaag voor vijf uur gedownload heeft even opnieuw downloaden.

Africhtingen

Door de combinatie wisselvallig weer, zware bewolking, harde wind en later kans op regen voor de nog onervaren jonge duiven heeft ons doen besluiten om de africhting van dinsdag 30-06 af te gelasten voor alle regio’s.

We verplaatsen deze africhting nu naar volgende week dinsdag 7 juli.

Indeling

Er zijn wat vragen gekomen waar de totaal regio B uitslag gebleven is. Die is zoals tijdens de afdelingsvergadering van 6 maart bij punt 11 besproken komen te vervallen.

Noord heeft de regio uitslagen A1-A2 en de totaal Noord uitslag en B1-B2-C hebben de regio uitslag een totale Zuid uitslag.

Alle leden hebben op deze manier een gelijk aantal uitslagen boven hun verenigingsspel. t.w. een regio een totaal Noord of Zuid en een afdelingsuitslag indien het een totale lossing is.

Zie ook de bij punt 11 van de afdelingsvergadering aangegeven uitleg.

11a    Vaststellen regio indeling

Op de najaarsvergadering hebben wij eerder 2 voorstellen gedaan voor een aangepaste regio indeling. Deze zijn toen besproken en afgesproken is om nu met een aangepast definitief voorstel te komen welke tegemoetkomt aan de wensen zoals toen besproken.

Met dit nieuwe voorstel verandert er aan de bestaande regio indelingen niets. Regio A blijft bestaan uit 2 delen t.w. regio A1 en A2. Regio B blijft bestaan uit 2 delen t.w. B1 en B2 en regio C wordt niet gesplitst.

Door wat verschuivingen van leden door opheffen verenigingen zijn er wat kleine aanpassingen in het aantal leden per regio ontstaan, maar geen grote wijzigingen.

De aanpassingen zitten in de lossingen, uitslagen en de kampioenschappen.

Door het teruglopende aantal liefhebbers en duiven zullen de duiven vanaf de eerste vluchten vervoerd gaan worden in Noord en Zuid. Hierdoor zijn wij beter instaat om op een goede en betaalbare manier te vervoeren zonder onnodige inzet van mensen en materieel.

De africhtingen zullen wel in de gesplitste regio’s vervoerd blijven worden. Doordat we vanaf de eerste vluchten gelijk in N/Z gaan vervoeren is het dus van belang dat er zeker ook voldoende wordt deelgenomen aan de africhtingen.

Om alle liefhebbers ongeveer gelijke kansen en aantallen uitslagen te bieden komt er in zuid naast de regio uitslagen B1, B2 en C een totaal uitslag Zuid. Er komt geen gezamenlijke regio B uitslag meer.

Alle leden hebben dan naast de eigen verenigingsuitslag op 3 niveaus hoger een uitslag. De regio uitslag A1-A2-B1-B2-C, de regio uitslag Noord (regio A1+A2) en Zuid (regio B1-B2-C) en de afdelingsuitslag.

11b
Vaststellen kampioenschappen 2020

De kampioenschappen en de manier van puntentelling voor afdeling en regio veranderen niet.

Voor de afdelingskampioenschappen tellen alleen de vluchten waar alle duiven van de afdeling tegelijk op 1 losplaats gelost worden.

Voor de regiokampioenschappen blijven alle vluchten per onderdeel tellen. Ook de vluchten gelost per regio.

Door de iets aangepast manier van uitslagen maken komt er ook een aanpassing in de kampioenschappen.

Voor regio A en C blijft dit gelijk aan 2019. Door het wegvallen van de totale regio B uitslag zullen de punten voor de dagfond en marathon vluchten voor regio B uit de regio B1 en B2 uitslag komen.

De punten voor de Vitesse, Midfond, Jong en Natour komen uit de regio uitslagen A1-A2-B1-B2-C. Dit geld voor zowel afdeling als regio.

De punten voor Dagfond en Marathon vluchten komen uit de complete afdelingsuitslagen.

(Voor de regiokampioenschappen komen de punten voor de Dagfond en Marathon vluchten uit de regio uitslagen A, B1,B2 en C)

Week 26

Deze week zullen we i.v.m. de warmte en het onstabiele weer van het weekend de inkorfdag verzetten naar vrijdag. Het blijft vooralsnog een Midfondvlucht, maar de losplaats zullen we donderdag in de loop van de dag pas bepalen aan de dan beschikbare gegevens.

Let op, het aantal duiven per mand wordt aangepast naar 20 per mand.

De losplaats is aangepast in Pont St. Maxence

Update vrijdag 26 juni 13.00
De kans op een lossing morgen wordt laag ingeschat. Laatst mogelijk tijdstip van lossing is 14.30. Mochten de duiven niet op zaterdag gelost kunnen worden dan zal er naar Menen worden teruggereden. Dit omdat ook voor de zondag de weersomstandigheden ongunstig zijn waarbij opgemerkt dient te worden dat de opklaringen vanuit het Westen komen. Daarnaast is het vanuit Menen voor de chauffeur dan nog mogelijk (i.v.m rijtijden) terug naar Nederland te rijden . Helaas voor het Nationaal kampioenschap Midfond, maar het welzijn van onze duiven staat voorop.

Africhtingen 23-06

Wij kregen de vraag wat de verwachtingen zijn voor de africhting van dinsdag 23-06.

Zoals de verwachtingen nu zijn is het dinsdag 23-06 onbewolkt met een zuiden wind. Om 8 uur zal het ca. 16 graden zijn rond 12 uur is het dan 22 graden en het loopt door tot ca 26 graden om 16.00. Daarna gaat de wind draaien naar noord-noord-oost.

Gezien de geringe of helemaal geen deelname zijn de africhtingen voor de regio’s B1 en C afgelast.

Soissons

Op het lossingsterrein waar we normaal zouden staan in Soissons kunnen we in 2020 niet terecht. We lossen nu op een alternatief van de Belgisch bond. Coördinaten zijn 49.21.14,0 / 03.16.39,0

Laatste nieuws

Kalender

juli 2020
M D W D V Z Z
« jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031