Africhtingen en programma

Zoals in ons bericht van 29 juni aangegeven hebben wij extra africhtingen toegevoegd om aan zoveel mogelijk liefhebbers de kans te geven om goed met de jonge duiven te kunnen starten.

De eerste africhting voor Noord stond altijd al gepland op Vuren en voor Zuid op Hazeldonk.

Doordat nu de vogelgriepmaatregelen gelukkig al zijn opgeheven verandert er aan deze start ook voor de liefhebbers in B1 niets behalve dan dat dit 1,5 week opgeschoven is. Voor Noord blijft de extra africhting ook gewoon Vuren en voor Zuid blijft dit Hazeldonk. Inkorven 6-7 voor los op woensdag 7-7.

Alle verenigingen in regio B1/B2 kunnen weer gewoon zelf inkorven en daar gaan wij dus ook vanuit.

Voor de liefhebbers in B1/B2 die nog niet klaar zijn voor deze africhting is er volgende week nogmaals Hazeldonk als africhting.

Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om de duiven klaar te maken voor de eerste officiële vlucht op 24-7.

De africhtingen en oefenvluchten hangen wel af van deelname. De aantallen verwachte duiven voor de africhtingen op dinsdag op zaterdag opgeven en voor de oefenvluchten op woensdag opgeven.

De losplaats voor de 3e africhting op 20-07 kunnen indien nodig nog worden aangepast of komen geheel te vervallen als er geen behoefte meer aan is.

Op deze africhtingen en op de oefenvluchten mogen geen oude duiven mee.

De africhtingen mogen zo in de mand. De oefenvluchten moeten via de inkorfantenne en moeten er D en W bestanden ingestuurd worden.

OUDE DUIVEN:

Nu iedereen weer mag inkorven zijn er voor de oude duiven ook gelijk weer verschillende vluchten waar aan meegedaan kan worden.

Dinsdag inkorven voor Dax.

Donderdag inkorven voor Sens

We willen ook nog kijken of er behoefte is aan een extra africhting van Roy op zondag. Zaterdag inkorven. (Dit hangt af van de deelname)

Update 07-07-2021 20.30: We hebben de animo gepeild, maar die is er dus bijna niet. Hierbij dus definitief het besluit dat Roye voor zondag niet doorgaat.

Reacties zijn gesloten.