Vervolg vliegprogramma 2

Vandaag kregen we van het NPO weer hele andere berichten. Een klein stukje van het ontvangen bericht:

We hebben de checks gedaan op de mogelijkheden en risico’s om te mogen lossen in Frankrijk en België.

In België staat het sein nog op rood. Transport door België is wel mogelijk. In Frankrijk staan de seinen qua transport en lossingsvergunningen beide op groen.

Hier zijn wij dus ook gelijk mee aan de slag gegaan. Doordat we nog niet in België kunnen lossen en we de duiven wel kilometers willen geven zijn we gaan zoeken naar losplaatsen in Nederland die hier aan voldoen.

Om voor Zuid verder te gaan naar het zuid-westen met de voorspelde wind voor zaterdag wordt sterk afgeraden. We komen dan in Zeeland uit en dat kan voor problemen gaan zorgen. Voor zuid zijn we dus naar een alternatief gaan zoeken iets minder oostelijker dan Venlo, maar met wel een redelijke afstand. We zullen voor Zuid nu zaterdag 30-5 gaan vliegen vanaf Neeritter. Dit ligt iets verder dan Weert en is tot Utrecht ongeveer 112 km.

Voor regio Noord blijft het aankomend weekend 30-05 Hapert.

Voor volgende week 6-6 zullen we met Zuid de stap gelijk richting Frankrijk gaan zetten. De losplaats wordt dan Etroeugt. De afstand tot Utrecht is dan ca. 237 km.

Met Noord zullen we dan op 06-06 Neeritter vliegen. De week erop zullen we gezamenlijk dan op 13-06 Etroeugt vliegen.

Alles blijft natuurlijk afhangen van de mogelijkheden per land. Het kan zomaar dat hier weer veranderingen in komen.

Bij Compuclub is het programma voor in de klokken te downloaden zoals wij dit eerst gepland hadden. Deze kunt u gebruiken om zo de vluchtcode in de klok te hebben. De losplaatsen zullen dus nog aangepast moeten worden.

Na aankomend weekend zullen wij proberen een aangepast vliegprogramma te hebben met het vervolg van het seizoen. Hopelijk ook met de dag en overnachtfond vluchten.

Reacties zijn gesloten.