Corona update 09-05-2020

Zoals u allemaal heeft kunnen lezen en/of inmiddels zal weten mogen wij vanaf a.s. maandag 11-05 onder voorwaarde starten met het vliegen met onze duiven.

Wij zijn aan het kijken hoe we dat gaan opstarten. Dit proberen we op de snelst mogelijke manier binnen de eisen.

Zoals vorige week al aangegeven zullen de hoklijsten en entlijsten in orde moeten zijn. Het is dus zaak dat de hoklijsten digitaal voor a.s. woensdag bij ons binnen zijn. Dit geld ook voor de entverklaring van de vereniging.

Aankomende week zullen wij gelijk beginnen met de geëiste controles van de verenigingen hoe er wordt ingekorfd. Zonder onze goedkeuring en de hierop volgende goedkeuring door NPO mag er niet ingekorfd worden. Wij reken op u als vereniging, maar ook zeker nu en later als liefhebber op het volgen van de protocollen. Wij zullen zoals omschreven ook steekproeven uitvoeren op het later naleven van deze goedkeuring

Zie voor de verschillende protocollen de site van het NPO. Deze kunnen en zullen waarschijnlijk nog worden aangepast, maar dit gaat net als de maatregelen van de regering in etappes.

Hoe het programma en losplaatsen er uit gaan zien weten we nu nog niet. Ons zijn de beschikbare losplaatsen nog niet bekend, maar wij zullen zo snel mogelijk een 3 weken schema melden. Waarom 3 weken? als de grenzen naar België en Frankrijk open gaan gaat alles er anders uitzien dan wat we nu weten. Hopelijk krijgen we daar snel antwoord op, maar zolang dit uitblijft zullen we dus een andere route moeten kiezen.

Wij zullen dus op korte termijn een afspraak maken om uw vereniging te controleren op het naleven van het protocol en u dient de hoklijsten en entlijsten z.s.m. digitaal aan te leveren.

Wij zullen proberen om zo snel als mogelijk toestemming te krijgen om als afdeling vluchten te mogen gaan verzorgen. Vragen aan ons hoe dit loopt en wat we van plan zijn heeft geen zin. Als we wat weten en kunnen publiceren laten we dit gelijk aan iedereen weten.

Let op het zijn voorlopig alleen trainingsvluchten waar alleen een aankomstlijst van gemaakt mag worden. Volgens de corona noodverordening mogen er geen wedstrijden en kampioenschappen gehouden worden. Natuurlijk wordt er door het NPO net als andere sportbonden geprobeerd om dit aan te passen, maar voor nu zullen we ons daar aan moeten houden.

Er zijn nog veel vragen en daar hopen we snel op terug te kunnen komen, maar laten we met elkaar blij zijn met de mogelijkheden die we nu hebben en ons er allemaal voor in te zetten om te kunnen starten.

Reacties zijn gesloten.