Week 28

UPDATE 11-07-2019:

Niets zo veranderlijk als het weer zullen we maar mee beginnen. De weersverwachting voor aankomend weekend veranderd nog ieder uur en gelukkig ten goede. Of dit zaterdag nog zo is kunnen we natuurlijk niet zeggen. De kans is er dus nog steeds dat we op zondag pas kunnen lossen of helemaal niet.

We hebben dus besloten om toch vrijdag de jonge in te korven.

Achteraf kunnen we pas zeggen wat het juiste besluit is. Voor nu rekenen we op uw begrip.

Er mogen bij de jonge duiven geen oude duiven mee. Dus ook geen invlieg of port duiven.

Het aangepaste schema vervoer volgt zo spoedig mogelijk.

Vrijdag dus inkorven voor de midfond vlucht voor de oude duiven. Vlucht Pont St. Max. Tevens inkorven jonge duiven regio A Wolvertem en regio B en C Lessines.Aankomende zondag is in Frankrijk de nationale feestdag Quartorze Juillet. Dit betekend voor de duiven dat we er op zondag niet mogen lossen.

De weersverwachtingen voor zaterdag zijn zo dat er een zeer grote kans is dat we niet kunnen lossen op zaterdag. Uitstellen naar zondag is i.v.m. de feestdag geen optie.

Hierdoor hebben we besloten om de midfondvlucht Melun aan te passen in Pont St. Max. Deze korven we dan vrijdag in.

Door naar Pont st. Max te gaan zijn we wat flexibeler met de uiterste tijd van lossen op zaterdag of verplaatsen naar zondag. Indien we naar zondag uitstellen zullen we terugkomen naar België voor een kortere vlucht welke niet telt voor de midfond, maar wel voor de generale kampioenschappen. Dit terugkomen gebeurd dan zo dat de duiven op de nieuwe losplaats al eten krijgen en dus ook voldoende rust krijgen en kunnen wennen aan de andere losplaats.

De jonge duivenvluchten verzetten we op voorhand al naar de zondag. Deze zullen we dan inkorven op zaterdag. Het aanvoeren op zaterdag zal iets eerder gebeuren. Hiervan volgt nog een iets aangepast schema.

Samengevat:

Vrijdag inkorven midfondvlucht Pt.St. Max vlucht Zaterdag. Bij niet doorgaan op zaterdag al terug naar België.

Zaterdag inkorven jonge duiven Wolvertem/Lessines voor vlucht op zondag.


Misschien heeft u het al gelezen op de site van afdeling 5. Eerder was daar aangegeven dat Wolvertem niet goed was om te lossen i.v.m. hoge gewassen. Dit lag aan de beschikbare ruimte. Onze duiven hadden geen last van hoog gras o.i.d.

Foto’s Wolvertem:

Schema vervoer vrijdag en zaterdag:

Reacties zijn gesloten.