Mededelingen wk 26

Update donderdag 27-06 09.30:

Er is geadviseerd om een meer oostelijkere losplaats te nemen om vroeg zonder problemen te kunnen lossen. We zullen nu dus uitwijken naar Soissons. Wij rekenen op uw begrip. Coördinaten 49.25.26.0/03.24.24.0

Aanvullend: De vlucht blijft tellen voor de Midfondkampioenschappen regio en afdeling. Het aantal duiven per mand blijft 28.


Update woensdag 26-06 19.30:

Op advies van onze lossingscommissie en NPO/IWB hebben wij besloten om de jonge duivenvluchten voor aankomend weekend af te gelasten.

Voor de eerste 50% jonge duiven zou het waarschijnlijk met de nu voorspelde temperaturen geen probleem zijn, maar we willen graag 100% van onze jonge terug. Hoe het vervolg van ons programma er uit komt te zien komen we later op terug.

Voor de oude duiven worden geen problemen verwacht bij 1 nacht mand. Onze maximale afstand met 1 nacht mand is Pont. St. Maxence, Dit is de minimale afstand voor de Midfond en deze vlucht kan dus met 1 nacht mand en inkorven op vrijdag doorgaan. Schema/tijden aanvoeren als Sezanne.

Samengevat: De jonge duiven vluchten voor aankomend weekend zijn afgelast. De oude vrijdag inkorven voor Pt.St. Maxence.Vluchten aankomend weekend

De weersverwachtingen en dan met name de temperatuur houdt ons ook bezig. Zoals het er nu uitziet lijken de temperaturen vrijdag met inkorven en zaterdagmorgen mee te gaan vallen. Echter niets is zeker.

Onze lossingscommissie houdt e.e.a. in de gaten en heeft overleg met IWB en komt woensdagavond/donderdagmorgen met een advies.

Mochten de vluchten doorgaan dan worden deze in ieder geval aangepast. De oude duiven zal dan Pont st. Max worden en inkorven op vrijdag en de jonge duiven zullen dezelfde vlucht hebben als afgelopen weekend. Minderhout voor Regio A en B1 en Wolvertem voor regio B2 en Bierges regio C.

Er mogen geen oude duiven mee met de jonge duiven. Dit mag alleen in de weken met een gecombineerde vlucht.

https://www.duivensportbond.nl/nieuws/geplande-vluchten-in-verband-met-zomerse-temperaturen

https://www.duivensportbond.nl/vluchten/het-weer

https://www.duivensportbond.nl/nieuws/voorlopig-hitteprotocol


Duif in mand

Helaas is maandag tijdens het manden halen gebleken dat er een jonge duif in de mand was achtergebleven ondanks de controle ronde van de convoyeur. Dit betreuren wij en mag niet gebeuren. De convoyeurs zullen hier nog beter op gaan letten en we hopen dat dit niet meer voor gaat komen


Africhtingen 16 juni

De uitgestelde africhtingen op zondag 16 juni van regio B is goed verlopen. Regio A1 is redelijk verlopen en A2 duidelijk minder (aangepast). Echter de africhting van regio C is zeer slecht verlopen met nog veel duiven achtergebleven.

Uiteraard is nog gezocht naar een mogelijk oorzaak hiervan.

Met de lostijden is er rekening gehouden met de Poolse lossing om 6:00 uur vanuit Bergen op Zoom en de Deense lossing om 8:00 uur vanuit Ede.

Vooraf en ook achteraf zijn met het I.W.B. de weerkaarten nogmaals bekeken en er waren geen verstoringen in de lucht en de omstandigheden werden als zeer goed gezien. Navraag bij de convoyeur bevestigd dit ook, zowel op de losplaats als de terugreis naar de standplaats waren de weersomstandigheden erg goed, en de duiven hadden een goed vertrek.

Achteraf bleek er een Duitse lossing te zijn geweest in Tilburg om 09.20. Hiervoor was geen lossingsvergunning bij de NPO aangevraagd en deze lossing was dus ook niet bekend bij de LC en I.W.B. Het kan zijn dat deze lossing verstorend heeft gewerkt als de jongen ca. 70 km per uur hebben gevlogen. Ook kan de grotere afstand voor de eerste africhting hebben bijgedragen aan de grote verliezen.

Wij betreuren het ten zeerste dat de africhting zo verlopen is, maar hebben er dus geen verklaring voor hoe het zo mis heeft kunnen gaan met de africhting vanuit Duffel voor regio C.


Vrachtprijs Periqueux

De vrachtprijs voor de vlucht Periqueux waarvan de lossing een dag is uitgesteld bedraagt € 2,60.

Reacties zijn gesloten.