Vervoer 2022

Nadere info aan de verenigingen van afdeling Midden Nederland voor het vliegseizoen 2022 op het gebied van het vervoer!

  1. Er geldt “dus” een plicht om het verwachte aantal duiven per vereniging op te geven, tenminste TWEE DAGEN voor de inkorfdag.
  2. Per spelgebied aanmelden bij de “eigen” coördinator! 
  3. Dat is voor Noord 1 -bij Peter v d Brakel in Soest, voor Noord 2 Hans Tap, voor Zuid 1 en 2 is dat Jeroen van Rooij en voor Zuid 3 ( C ) Jeroen van Vught.

De verenigingen Amerongen en Veenendaal melden bij Jeroen van Vught bij regio-lossing en voor de rest van het jaar bij Hans Tap.

Let op: de aanvoer bij aparte Zuid 3 lossingen vindt gedeeltelijk in Tiel plaats bij het benzinestation (Tiel – Medel!)

Voor de marathon melden deelnemers zich met aantallen bij Nat. Inkorfcentrum!   Dat meldt het totaal vroegtijdig aan Hans Tap.

De regels voor de begeleiding van duiven naar een aanvoerplaats staan in het landelijke reglement Vervoer en lossingen (2021). Tenminste 2 personen, waarvan 1 bestuurslid en geen combinaties.

  • Op de aanvoerplaatsen tijdig aanwezig zijn. Zeker INDIEN er na afspraken over rouleren eerst lege boxen uit de auto moeten worden gehaald. (Dat speelt niet overal in de afdeling)
  • Als er geen laadploeg is aangewezen, helpen we elkaar.
  • RESTBOXEN!!   Dit blijft nog altijd een aandachtspunt!

VOORKOM restboxen.  Grote verenigingen leveren in de regel nooit restboxen aan.  Zij brengen aan het eind de boel gewoon op tal! Immers je mag per box 2 duiven MEER laden.  

Als kleine verenigingen dit ook zoveel mogelijk doen voorkomen we dat er boxen met slechts een handvol duiven worden aangeleverd.

Bij heel heet weer en later in het seizoen kan soms niet voorkomen worden dat een vereniging restboxen moet aanleveren. Als het niet lukt om dit in de aanrijroute met een zustervereniging samen op te lossen, dan worden minder dan halve boxen (indien mogelijk!) op tal gebracht.  Maar dat kan bijvoorbeeld niet in Utrecht en Meerkerk. Daarom, voorkomen is beter dan overladen.

  • KAPOTTE BOXEN!!  Kapotte boxen bieden we ter REPARATIE aan!

Zuid doet dat de eerste 4 weken door een kapotte box van een label te voorzien en achterstevoren te laden op de ACHTERSTE deur van de container.

Als we over 4 weken naar Pont St Max gaan worden ze daar overgeladen naar de containers van het noorden, waarna reparatie plaats vindt.  Gerepareerde boxen (of vervangende!) komen dan in Nanteuil terug in de auto’s van zuid.

Het Noorden doet hetzelfde. Daar worden ze regelmatig gewisseld.

Mocht een vereniging of regio in het zuiden heel veel reparatieboxen hebben geef dan een belletje naar Hans Tap. Dan krijg je meteen vervangende.

Namens de vervoerscommissie

Hans Tap

06-47871947.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.