Dagelijks archief: 5 juli 2021

Africhtingen en programma

Zoals in ons bericht van 29 juni aangegeven hebben wij extra africhtingen toegevoegd om aan zoveel mogelijk liefhebbers de kans te geven om goed met de jonge duiven te kunnen starten.

De eerste africhting voor Noord stond altijd al gepland op Vuren en voor Zuid op Hazeldonk.

Doordat nu de vogelgriepmaatregelen gelukkig al zijn opgeheven verandert er aan deze start ook voor de liefhebbers in B1 niets behalve dan dat dit 1,5 week opgeschoven is. Voor Noord blijft de extra africhting ook gewoon Vuren en voor Zuid blijft dit Hazeldonk. Inkorven 6-7 voor los op woensdag 7-7.

Alle verenigingen in regio B1/B2 kunnen weer gewoon zelf inkorven en daar gaan wij dus ook vanuit.

Voor de liefhebbers in B1/B2 die nog niet klaar zijn voor deze africhting is er volgende week nogmaals Hazeldonk als africhting.

Hierdoor zijn er meerdere mogelijkheden om de duiven klaar te maken voor de eerste officiële vlucht op 24-7.

De africhtingen en oefenvluchten hangen wel af van deelname. De aantallen verwachte duiven voor de africhtingen op dinsdag op zaterdag opgeven en voor de oefenvluchten op woensdag opgeven.

De losplaats voor de 3e africhting op 20-07 kunnen indien nodig nog worden aangepast of komen geheel te vervallen als er geen behoefte meer aan is.

Op deze africhtingen en op de oefenvluchten mogen geen oude duiven mee.

De africhtingen mogen zo in de mand. De oefenvluchten moeten via de inkorfantenne en moeten er D en W bestanden ingestuurd worden.

OUDE DUIVEN:

Nu iedereen weer mag inkorven zijn er voor de oude duiven ook gelijk weer verschillende vluchten waar aan meegedaan kan worden.

Dinsdag inkorven voor Dax.

Donderdag inkorven voor Sens

We willen ook nog kijken of er behoefte is aan een extra africhting van Roy op zondag. Zaterdag inkorven. (Dit hangt af van de deelname)

Update 07-07-2021 20.30: We hebben de animo gepeild, maar die is er dus bijna niet. Hierbij dus definitief het besluit dat Roye voor zondag niet doorgaat.

Inkorven Dax en Hazeldonk regio B1 en gedeelte B2.

Nu we weer met heel de afdeling kunnen inkorven is het zaak om het logistieke proces weer compleet op te pakken. Voor de leden die nu niet meer te maken hebben met de beperkende vogelgriep maatregelen het verzoek om de aantallen voor Dax en Hazeldonk voor morgenvroeg 10:00 uur door te geven zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Opheffing Vogelgriepmaatregelen gebied Vleuten

Vanavond hebben wij eindelijk weer positieve berichten van de rijksoverheid aangaande de vogelgriep. Vanaf vannacht 00:00 uur zijn de beperkende maatregelen voor het gebied Vleuten opgeheven.

Update vogelgriep Vleuten

Opheffing vogelgriepmaatregelen gebied Vleuten.

Van de overheid hebben wij vanavond verschillende keren informatie ontvangen. Dit houdt voor ons in dat de maatregelen betreffende de vogelgriep voor het gebied Vleuten vannacht 6 juli om 00:00 uur worden opgeheven. Dit betekend dat de liefhebber in dit gebied vanaf 6 juli weer kunnen deelnemen aan wedvluchten.

Bestuur NPO.

Africhtingen

Helaas zijn de weersvooruitzichten voor morgen weer zeer twijfelachtig met een harde wind. Zie ook de weersverwachting op de NPO site.

Na overleg met de lossingscommissie hebben we besloten om de africhtingen voor Noord en Zuid voor dinsdag af te gelasten.

We hebben toestemming om de africhtingen te verzetten naar woensdag.

De africhtingen voor Noord en Zuid worden dus verzet naar woensdag 7-7. Dinsdagavond aanvoeren. De tijd en plaats volgt via de regio vervoerscoördinator. (is dan ook inkorven Dax)

update 05-07 19.30

Hopelijk gaan de maatregelen voor de 3 en 10 km zone deze week verdwijnen. We hopen dat dit eerder dan zondag gebeurd, maar om de leden de kans te geven hun duiven nog een training te geven van rond de 300 km organiseren we op maandag (of eerder als dat kan) een africhting vanaf Roye. Iedereen kan daar aan meedoen, maar is vooral bedoeld voor de getroffen liefhebbers. De precieze details volgen nog.