Maandelijks archief: mei 2021

Covid

Het protocol is aangepast aan de regels voor de buitensporten die vanaf 19 mei 2021 gelden.

Nieuw is dat volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten sporten. Dit mag met maximaal 30 personen. Zij houden altijd 1,5 meter afstand.

Voor de duivensport betekent dit dat er tijdens het inkorven en lichten van de klokken zich 30 personen buiten het lokaal mogen bevinden. Ook mag het laden van de wagen met meer dan 4 personen gebeuren. Het protocol schrijft een tweede toezichthouder voor die toezicht houdt op de naleving van het maximum aantal personen buiten het lokaal en de onderlinge afstand van 1,5 meter.

Tevens is de FAQ voor Toezicht aangepast deze vindt u ook bijgesloten.

Ladies League

Misschien is het jullie al opgevallen dat er ook wekelijks uitslagen bij Compuclub staan van de ladies league.

Het is nu zaak dat u de namen van de dame laat koppelen aan uw ladies league ringen.

Dit kan eenvoudig in uw vereniging. In winver onder de ledenadministratie kunt u per lid opgeven wat de naam moet zijn. Dit is te vinden boven aantekening in het vakje LL_naam

De duiven vliegen dan gewoon onder uw eigen naam mee op de gewone standaard uitslag en onder de ladies league met de naam van de dame.

Wij verzoeken u om dit op korte termijn te doen. Nu zijn de meeste namen nog niet de juiste namelijk.

Africhtingen

Op mijn eerder bericht van 18 mei is nog maar door 1 vereniging gereageerd met aanvragen voor vergunningen. En door regio B zijn de africhtingen opgegeven.

Let op dat je minimaal 3 weken voor de africhting vergunning aanvraagt.

Zonder vergunning mag er niet afgericht worden. Een vergunning aanvragen kost niets. Alleen moet er een reportage gemaakt worden van enkele gegevens. zie ook op de hoogte van 30 april.

Deze vergunningsaanvragen moeten via de afdeling lopen.

Diverse info

Nationale en sectorale vluchten.

Voor dit jaar is er een wijziging voor de nationale inkorfcentra.

Dit jaar hoeven er alleen nationale inkorfcentra aangevraagd te worden voor de nationale vluchten, St. Vincent, Issoudun en Bergerac.

In afdeling 7 werken we voor alle Marathonvluchten, dus zowel nationaal, sectoraal en ook Limoges, met deze onderstaande NIC’s.

Let op!
Lelystad alleen voor A24 Periquex en A30 Bergerac!

Alle marathonvluchten worden in de grote manden gezamenlijk vervoerd.

25 duiven per mand op de marathonvluchten.

Op alle marathonvluchten behalve Limoges zijn mandenlijsten verplicht.

De manden dienen ruim voor de vertrektijd aangevoerd te worden bij de aan- en overlaad plekken. Minimaal een half uur voor vertrektijd!


Op de Dagfondvlucht Issoudun kan er bij onderstaande NIC’s worden ingekorfd:

Op de overige dagfondvluchten kan er in de eigen vereniging worden ingekorfd. Voor de dagfond sectorvluchten geld een minimum van 7 inkorvende leden zijn.

Ook dienen de manden ruim voor de vertrektijd aangevoerd te worden bij de aan- en overlaad plekken. Minimaal een half uur voor vertrektijd!

Mocht blijken dat aan de minimale eisen niet wordt voldaan behouden wij het recht om een Nic of inkorf mogelijkheid in te trekken.

Op de dagfondvluchten is er geen meldplicht. Er kan wel vrijwillig gemeld worden. Dit geld ook voor de sector midfond en jonge duivenvluchten.

Op de sector vluchten midfond en jonge duivenvluchten kan er in de eigen vereniging worden ingekorfd mits er minimaal 7 inkorvende leden zijn.

UPDATE 17-06-2021 NA DE INSTRUCTIE VAN HET NPO:

Alleen op de marathonvluchten en Issoudun zijn mandenlijsten verplicht. Dit in tegelstelling tot eerdere berichten.

Marathon

Het inkorven voor de marathon vluchten gebeurd zoals gebruikelijk weer bij de bekende NIC’s in de grote manden.

Dit doen we ook om het aantal restmanden wat aangevoerd wordt en overgeladen moet worden te beperken. Zeker nu met de Corona die nog steeds niet verdwenen is en ons tot waakzaamheid dwingt en ons nog beperkt om in het lokaal aanwezig te zijn.

Onderstaande zijn de verenigingen voor de marathon.

Let op! Lelystad alleen voor A24 Periquex en A30 Bergerac!

Mocht u dit jaar niet meer als NIC willen dienen of juist wel laat dit dan uiterlijk deze week even weten.

De manden dienen uiterlijk een half uur voor de vertrektijd aangevoerd te worden bij Soest, IJsselstein of Kerkdriel voor het over-en bijladen.

Africhtingen

Zoals in ons vliegprogramma staat houden wij als afdeling 7 op zaterdag 26-06-2021 africhtingen voor Noord en Zuid voor de jonge duiven. Eerder hebben wij ook aangegeven dat als er regio’s zijn die hiervoor nog extra africhtingen willen organiseren ze dit zelf moeten/mogen doen. De regio’s organiseren dit dan zelf, maar er kan natuurlijk wel gebruik gemaakt worden van de containers.

Ook roepen wij de verenigingen op om africhtingen te organiseren alleen of met een andere vereniging.

Dit mag in Nederland door de weeks alleen op dinsdag.

Zoals bij het NPO te lezen is geweest zullen verenigingen en regio’s hiervoor lossingsvergunningen moeten aanvragen. Deze kosten voor deze africhtingen niets.

U dient deze aan te vragen via de afdeling. Graag mailen naar duiven@hbouwmeester.eu. Wel dient dit minimaal 3 weken voor de africhting te gebeuren.

M19 afgelast

Op basis van het advies van het IWB (zie hieronder) en de kans dat het IWB zaterdag code rood afgeeft hebben wij na overleg met onze lossingscommissie besloten om de vlucht van aankomend weekend af te gelasten.


Bericht van het NPO:

Update IWB weekend 15 en 16 mei.

IWB vaardigt een dringend advies uit voor dit weekend.

Met het oog op de weersverwachtingen voor dit weekend, vaardigt het IWB
een dringend advies uit om alle vluchten voor dit weekend af te lassen.

Naar aanleiding van dit advies van het IWB heeft bestuur NPO besloten dit
weekend niet mee te laten tellen voor de nationale kampioenschappen 2021.

Bestuur NPO

14-05-2021

Bericht Noordelijke Unie

Sportvrienden,

In het nieuwsbericht van 4 mei kon u lezen welke duiven voortaan deelnemen in het NU-concours, gezien het genomen besluit in de NPO-ledenraad.
Helaas moeten wij u berichten dat de wijze zoals wij die voor ogen hadden om weer alle concoursduiven eenvoudigweg deel te laten nemen aan het NU-concours, niet wordt geaccepteerd door het NPO-bestuur.

Het is daarom van belang dat u in uw klok ALTIJD het aantal duiven opgeeft bij niveau 10 (Noordelijke Unie) als u mee wilt spelen in het NU-concours.
Een risico is dat dit een keer door u wordt vergeten.
Daarom raden wij u ten zeerste aan om in uw vereniging in het Autokon-programma eenmalig te laten inbrengen bij uw als lid, dat de deelname bij alle betreffende niveaus waarop u normaal speelt, wordt aangevinkt.
Door zo te handelen verwachten wij dat alle leden van afdeling 7 t/m 11 blijven deelnemen aan de prachtige NU-vluchten met mooie uitslagen met gekleurde omslagen en reportages van de zone-winnaars en attractievluchten met mooie prijzen.
Allen een sportief en gezond vliegseizoen gewenst.

Met hartelijke sportgroeten,

Gerard Kok, voorzitter NU
Marco van Doorn, secretaris NU

Jaarlingen competitie

De tussenstanden voor de jaarlingen competitie zijn ook weer te vinden bij de standen op Compuclub.

Jaarlingen en marathonvluchten

Op St. Vincent zijn geen jaarlingen toegestaan. Op de overige Marathon vluchten zijn wel jaarlingen toegestaan.

Op Limoges A21 mogen dus jaarlingen mee.