Maandelijks archief: maart 2021

Inkorfprotocol + extra wagen

update 30-03-2021 20.00 + 21.00

In ons vorige bericht hebben wij aangegeven dat afgelopen weekend alle verengingen een plattegrond van het inkorflokaal en de 3 of 5 functionarissen dienen aan te leveren.

Inmiddels zijn van alle verenigingen de gegevens binnen en hebben alle verenigingen toestemming om in te korven, mits de hoklijsten en de inentingsverklaring binnen zijn.

Uw inentingsverklaring en hoklijsten voor 1 april in sturen. Ook zonder deze gegevens kunnen wij de duiven niet accepteren.


Verder hebben wij een aantal berichten ontvangen van verenigingen die aangeven dat hun leden met moeite voor de avondklok van 22:00 uur thuis zullen zijn.

Als bestuur willen wij niet dat de leden dit risico lopen en
hebben besloten een extra container te laten rijden.

In afwijking van de planning zal de container in Meerkerk om 21:00 uur vertrekken, deze zal om 20:30 gereed staan om te laden.

De container uit Kerkdriel heeft hierdoor iets meer tijd gekregen voor het laden en zal nu later vertrekken en wel om 21:00 uur.


A.s. vrijdag 2 april is het inkorven voor een africhting. Op deze africhting is het niet verplicht om de duiven over de antenne te halen. De duiven mogen dus zo de mand in. Wel geven we u het advies om het wel te doen en deze week alles te testen. Er is volgende week geen tijd om te wachten op liefhebbers of verenigingen waar iets niet werkt!

Vliegprogramma 2021

Bij Compuclub is het vliegprogramma voor in de klok inmiddels te downloaden. Het programma voor in Autokon is door Compuclub zo opgebouwd dat de ZLU vluchten aan het eind staan.

Het is makkelijker om ons programma overzicht hier op aan te passen dan alles opnieuw te moeten gaan doen. Dus hieronder staat ons programma op volgorde met de juiste volgnummers.

Tevens waren in het eerste deel van het laadschema nog de vluchten niet aangepast zoals aangepast in de laatste vergadering. Hieronder dus ook een aangepaste versie.

Laadschema Afdeling 7 Midden Nederland 2021 – 1b

2021 Vliegprogramma versie 1.4 27-03-2021 op volgorde

2021 Vliegprogramma versie 1.4 27-03-2021

Actuele Covid situatie per 25 maart 2021

Met de huidige stand van zaken kunnen we het aangenomen
vliegprogramma gaan volgen.

We mogen vanaf 1 april lossen in België en Frankrijk.

We verzoeken de verenigingen dit weekend! de informatie aan te leveren die wij u in de mail van vrijdag 19-3 verzocht hebben betreffende Covid-19 protocol. Tevens moeten de hoklijsten en entverklaring voor 1 april binnen zijn.

Op 3 april houden we onze africhting vanaf Meer (Noord) en Duffel (Zuid)

Om de avondklok niet te overschrijden zullen de containers vertrekken op het tijdstip conform vervoersschema.

Niet op tijd aanwezig betekent container vertrokken.

Met deze planning is het volgens ons mogelijk dat iedereen
om 10 uur veilig thuis kan zijn.

Voor beladers die het vermoeden hebben de avondklok te overschrijden kan er een werkgeversverklaring via de afdeling aangevraagd worden.

LET OP! net als vorig jaar dient u 2 dagen voor het inkorven het aantal duiven per vereniging op te geven op de manier zoals u dat vorig jaar gewend was. Zo precies mogelijk!

Actuele Covid situatie per maandag 22 maart 2021

Beste liefhebbers,

U zult zonder twijfel ook met zorg de recente berichtgeving
hebben gevolgd over de Covid maatregelen.

Komende dinsdag neemt het kabinet definitieve besluiten en
zal deze bekend maken tijdens de persconferentie van dinsdagavond.

Laten we afwachten wat er precies wordt medegedeeld
inclusief al dan niet uitgesproken verwachtingen voor de komende weken.

Nu het vliegseizoen met rasse schreden nadert is het wel
zaak de ontwikkelingen op de voet te volgen en ons Covid beleid constant te
toetsen aan de ontwikkelingen.

Het NPO bestuur gaat als volgt te werk;

  1. We wachten de besluiten van het kabinet en persconferentie van dinsdag af.
  2. Het NPO bestuur toetst de ontwikkelingen en de laatste stand van zaken vervolgens met de Covid commissie.
  3. Het NPO bestuur haalt de laatste stand van zaken op uit België en Frankrijk wat betreft hun vliegprogramma’s en lossingsvergunningen. Zo is ons vandaag medegedeeld dat we komend weekend België niet in mogen.
  4. We plannen een gezamenlijk digitaal Teams overleg van alle Afdelingen en NPO bestuur op donderdagavond 25 maart waarin we besluiten wat te doen.
  5. We communiceren de stand van zaken op vrijdag naar alle liefhebbers via Op de Hoogte en de websites van de NPO en afdelingen.

Het NPO bestuur

Voorbereiding seizoen 2021

Hopelijk kunnen we het seizoen 2021 gewoon gaan starten volgens het vliegprogramma. Dit is natuurlijk op dit moment nog niet zeker i.v.m. de Corona maatregelen. Die zullen we natuurlijk altijd blijven volgen.

We zullen dus de voorbereidingen moeten treffen zoals we gewend zijn.

De hoklijsten zult u dus voor 1 april op moeten sturen. Het liefst digitaal.

Dat geld ook voor de entverklaring per vereniging. Dus niet alle entverklaringen van de leden opsturen, maar alleen de ondertekende verklaring van de vereniging.

Verder eventueel de opgave van de leden die niet op zondag spelen. Ook deze dient voor 1 april ingestuurd te worden.

Zie verder onder 2021 diverse info. Het laadschema volgt nog.

Het vliegprogramma voor in de klokken bij Compuclub wordt aan gewerkt en volgt ook snel.

Uitkomsten vergadering 6 maart

De afdelingsledenvergadering van 6 maart is zoals jullie weten digitaal gehouden. Hierbij de belangrijkste uitkomsten van gisteren.

Het vliegprogramma is aangenomen met enkele aanpassingen volgens de voorstellen van de verenigingen: Week 27 Nanteuil wordt Sens / Week 32 Roye wordt Pont st. Max / Week 35 Roye wordt Niergnies inkorven op vrijdag. (de minimale afstanden voor de Midfond en Dagfond zijn ook verwerkt in het nieuwe vliegprogramma, zie verderop)

De kampioenschappen zijn vast gesteld volgens het voorstel met alleen de wijziging dat bij de dagfond de 6e vlucht alleen gaat tellen als er een eerder vlucht is vervallen. Er tellen dus maximaal 5 dagfondvluchten.

De pilot voor de kampioenschappen volgens voorstel NPO eerlijk spel zullen worden gemaakt. Inmiddels hebben we de bevestiging dat dit geen extra kosten geeft. Deze worden door het NPO vergoed. (dus indirect alsnog door de leden)

De kiesmannen voor de NPO vergaderingen worden Harold Arisse en Aaldert van Amerongen. Reserve Ronald Veenendaal.

De jonge duiven niet meer lossen na 15.00 is aangenomen.

De vrachtprijs van de jonge duiven wordt niet verhoogt t.o.v. 2020.

Verder zijn voor 2022 aangenomen een verre dagfond vlucht (als 6e vlucht) en zoeken naar een marathon ochtendlossing van 750-850 km i.p.v. een andere marathonvlucht.

Voor de uitslagen van de ingezonden stemmingen zie: