Dagelijks archief: 9 juni 2020

Vliegprogramma Definitief

Gisteren hebben wij het definitieve Nationale vliegprogramma van het NPO ontvangen.

Zoals afgesproken volgen wij dit programma met enkele eigen aanvullingen. In het nationale vliegprogramma is geen kampioenschap Vitesse opgenomen. Ook voor afdelingsniveau is er geen Vitesse kampioenschap. (regio’s zijn vrij om dit eventueel wel te doen) Er zijn maar 3 Vitesse vluchten en dit vinden wij voor de afdeling te weinig voor een kampioenschap. Eerder dachten wij dit met de Midfond te combineren, maar dat willen we toch niet doen. Meer Vitesse vluchten willen wij niet programmeren. Deze zullen dan anders op dezelfde avond moeten worden ingekorfd als een jonge duivenvlucht, omdat we vanaf 11-07 hier ook mee beginnen. Zoals in de afdelingsvergadering besproken zouden we dat zoveel mogelijk voorkomen.

De natour eindigt dit jaar later dan we gewend zijn. Ook hier hebben we gekozen om het gelijktijdig inkorven te beperken. Zeker gezien de manier hoe we nu moeten inkorven en aanvoeren is dit anders niet te doen volgens ons.

Het Jonge duivenprogramma is conform wat we eerder hebben afgesproken. De doordeweekse africhtingen zitten bewust met iets ruimte voor de start van het programma op zaterdag. Mocht er door het weer wat geschoven moeten worden is dat op deze manier mogelijk.

Wij begrijpen dat ieder zijn eigen wensen heeft, maar denken op deze manier nog een mooi programma te hebben voor de meeste van ons.

Voor het programma zie bericht 18-06-2020

Verder zijn vrachtduiven niet meer toegestaan. Wel zijn de kampioenschapsduiven zoals voorgaande jaren weer toegestaan. Dus alle duiven gaan over de inkorfantenne en tellen in de vereniging. Voor het opvolgende niveau kan er een ander aantal te tellen duiven worden ingegeven. Er komen weer 2 uitslagen. Een met alle duiven die telt voor de nationale kampioenschappen en een met alleen de kampioenschapsduiven die telt voor de regio en afdelingskampioenschappen.