Dagelijks archief: 3 juni 2020

Vervolg Week 23

Geachte leden,

Er zijn weer veel bewegingen in Nederland en in Duivenland. Gelukkig komen we weer een stuk dichter bij het oude vertrouwde voor onze duivenvluchten. Aankomend weekend zullen we b.v. weer officiële vluchten organiseren voor de punten.

Aankomende zaterdag zullen we voor zowel Noord als Zuid vliegen vanaf
Etroeungt (1 gezamenlijke lossing). Dit is een officiële losplaats met de kortste afstand in Frankrijk voor ons als afdeling 7. Wij hebben hiervoor ook voor Noord voor gekozen op advies van de lossingscommissie en overleg met de regio. Neeritter en Roozendaal werden niet als wenselijk gezien met de ligging en wind voor aankomend weekend.

Aankomende donderdag hebben we een bestuursvergadering en zullen wij het vervolg van 2020 bespreken en zullen wij zo spoedig mogelijk het vliegprogramma en overige zaken aan u melden.

Woensdagavond is er weer overleg met de Covid19 werkgroep en de afdelingen. Hier hopen we u ook snel bericht over te kunnen geven.

Update 03-06-2020:

Een van de voorwaarde om een officiële vlucht te houden is dat alle duiven over de inkorfantenne gaan. Dit geld voor zowel wedstrijdduiven als invliegduiven!

Het inkorven over de antenne gaat dus weer net als vorig jaar. Ook de kampioenschapsduiven werkt als vorig jaar.

Omdat we nu op deze manier weer gaan werken en er verenigingen zijn met veel duiven is er door de Covid werkgroep ook een aangepast protocol gemaakt binnen de versoepelde maatregelen na 1 juni. Dit is het protocol 2.0.

Als u hier gebruik van gaat maken dient u deze ook voorhanden te hebben als er controle komt. Het protocol en de toelichting vind u hieronder.

Als u blijft inkorven volgens het eerste protocol met 1 inkorftafel hoeft u natuurlijk geen aanvullende zaken te regelen. Indien u wel gaat werken met 2 inkorftafels dient u dit ook aan ons te melden.