Maandelijks archief: mei 2020

Week 22

Deze week vluchtcode V22 aanhouden. Alle verenigingen dienen hun D- en W- bestanden (op tijd) in te sturen.

De coördinaten voor Neeritter zijn 5109027 / 0547028.

Graag proberen het aantal restmanden te beperken! Aantallen duiven zijn vooraf bekend en kleine resten kunnen dan goed verdeeld worden. Tevens graag de aantallen manden en duiven zo spoedig mogelijk doorgeven, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.


Zoals een ieder weet mogen er op dit moment GEEN wedvluchten plaatsvinden. Bij Compuclub staat alles hier ook zo voor ingesteld.

Wel mag er i.v.m. de gezondheid van de duiven getraind/gevlogen worden.
Om alles te kunnen zien/volgen vwb de trainingsvluchten, wordt dit “vluchtverloop” genoemd.

Poules worden vooraf op 0 gezet, er is geen pouleverwerking toegestaan.

Punten worden op 0 gezet zodat er geen punten vermeld kunnen worden in het vluchtverloop.

Doordat er geen punten zijn worden er geen kampioenschappen gemaakt, dit is nog niet toegestaan. Ook zullen de vluchten die nu gehouden worden later niet alsnog gebruikt gaan worden voor een kampioenschap.

Alle verdere kosten die men opgevoerd heeft blijven wel staan op de betaalstaten zoals kosten per duif en per liefhebber, zowel voor afdeling/vlieggebied/kring/cc/vereniging.

Betaalstaten worden alleen digitaal verstrekt!

Vervolg vliegprogramma 2

Vandaag kregen we van het NPO weer hele andere berichten. Een klein stukje van het ontvangen bericht:

We hebben de checks gedaan op de mogelijkheden en risico’s om te mogen lossen in Frankrijk en België.

In België staat het sein nog op rood. Transport door België is wel mogelijk. In Frankrijk staan de seinen qua transport en lossingsvergunningen beide op groen.

Hier zijn wij dus ook gelijk mee aan de slag gegaan. Doordat we nog niet in België kunnen lossen en we de duiven wel kilometers willen geven zijn we gaan zoeken naar losplaatsen in Nederland die hier aan voldoen.

Om voor Zuid verder te gaan naar het zuid-westen met de voorspelde wind voor zaterdag wordt sterk afgeraden. We komen dan in Zeeland uit en dat kan voor problemen gaan zorgen. Voor zuid zijn we dus naar een alternatief gaan zoeken iets minder oostelijker dan Venlo, maar met wel een redelijke afstand. We zullen voor Zuid nu zaterdag 30-5 gaan vliegen vanaf Neeritter. Dit ligt iets verder dan Weert en is tot Utrecht ongeveer 112 km.

Voor regio Noord blijft het aankomend weekend 30-05 Hapert.

Voor volgende week 6-6 zullen we met Zuid de stap gelijk richting Frankrijk gaan zetten. De losplaats wordt dan Etroeugt. De afstand tot Utrecht is dan ca. 237 km.

Met Noord zullen we dan op 06-06 Neeritter vliegen. De week erop zullen we gezamenlijk dan op 13-06 Etroeugt vliegen.

Alles blijft natuurlijk afhangen van de mogelijkheden per land. Het kan zomaar dat hier weer veranderingen in komen.

Bij Compuclub is het programma voor in de klokken te downloaden zoals wij dit eerst gepland hadden. Deze kunt u gebruiken om zo de vluchtcode in de klok te hebben. De losplaatsen zullen dus nog aangepast moeten worden.

Na aankomend weekend zullen wij proberen een aangepast vliegprogramma te hebben met het vervolg van het seizoen. Hopelijk ook met de dag en overnachtfond vluchten.

Vervolg vliegprogramma

Zoals het er nu uitziet kunnen we de eerste weken België nog niet in. Het lijkt er nu op dat zolang de belgen Frankrijk nog niet in mogen wij België niet in mogen.

De verwachting is dat dit nog wel een paar weken duurt. Wij hebben dus besloten om nu al richting de zuid oost hoek te gaan. Mochten we dan wel weer Frankrijk in kunnen richting de normale lijn zullen we dit zo snel mogelijk weer hervatten.

Voor aankomend weekend betekent dit dat we met Noord naar Hapert gaan en met Zuid naar Venlo.

De vlucht van volgende week zullen we aankomend weekend duidelijkheid over geven, maar is dus in dezelfde richting.

De vrachtprijs van afgelopen week en aankomende week bedraagt het standaard tarief van 55 cent per duif.

Inkorven 22-05-2020

Waarschijnlijk zullen de verschillende niveaus niet aangegeven zijn door de liefhebbers.

Graag voordat u het bestand doorstuurt naar Compuclub dit aanpassen.

Dit kan ook eenmalig worden ingevoerd in Autokon.

Update 19-05-2020

We zijn bijna rond met alle verenigingen en kunnen dus a.s. vrijdag gaan inkorven voor de eerste trainingsvlucht.

De situatie voor België en Frankrijk is helaas nog erg onduidelijk. We hebben dus besloten om voor aankomend weekend nog in Nederland te blijven met de eerst vlucht. Voor regio A wordt dit Breda en voor regio B+C Hazeldonk.

Hoe het programma er verder eruit gaat zien en wanneer we waar kunnen en mogen gaan vliegen is ons nu nog niet duidelijk. We werken voorlopig dus week voor week. Bij Compuclub zult u dus geen programma voor afdeling 7 kunnen downloaden voor in de klok. Wij zullen daar wekelijks een vlucht invullen en u melden wat we gaan vliegen. Graag geen contact opnemen met Compuclub over waar dit dus blijft.

Vrijdag het aanvoeren gebeurt op de gebruikelijke plaatsen. Alleen zijn de tijden iets aangepast.

Laadschema eerste weken:

Auto 1 zuid vertrekt om 21.30 uit Veldriel naar Meerkerk. Meerkerk aanvoeren vanaf 22.00

Auto 2 zuid vertrek om 21.30 uit Utrecht naar Doorn

Auto 1 noord vertrek om 20.30 uit Nijkerk naar Leusden. Leusden laden vanaf 21.00

Auto 2 noord vertrekt om 21.45 uit Soest.

Op de laadplaatsen gelden ook de regels zoals in de NPO protocollen staat aangegeven. Tevens gelden er nog enkele speciale regels. Download hier het protocol voor op de laadplaatsen.

Mochten er problemen ontstaan met controles van de Politie of Boa’s dient u contact op te nemen met Harold Arisse telefoonnummer 06-11315503. Hij is de Corona contactpersoon voor afdeling 7 en weet wie hij eventueel vervolgens kan raadplegen. Let op alleen voor problemen betreffende Corona zaken.

Er mogen vrachtduiven ingekorfd worden. Wel geld per liefhebber alles invlieg of alles via de klok.

A.s Vrijdag insturen onder code T21. De weken erna voorlopig V met weeknummer.

Vliegprogramma

Ons vliegprogramma is nu te downloaden. Mochten we volgende week België in mogen dan zal zuid niet naar Hazeldonk gaan, maar naar Duffel. Indien we de eerste weken nog niet België in mogen zullen we de vluchten natuurlijk hierop aanpassen.

Op dit moment is er nog geen spraken van een nationaal programma, maar het kan dus zijn dat er nog iets gaat verschuiven als er voor bepaalde vluchten toch iets van een nationaal programma komt. (fond)

Aanpassing containers

Er is ook nog ander nieuws.

In de laatste afdelingsvergadering is er besloten om de containers aan te passen met een lossingssysteem waarbij alle deuren gelijk opengaan om zo een nog eerlijker concours te kunnen krijgen.

Helaas kost ook dit allemaal iets meer tijd dan vooraf bedacht. Er waren wat problemen met de gasveren, maar gelukkig kunnen we melden dat de eerste container is aangepast en dat de 2e inmiddels bij de carrosserie bouwer staat om aan te passen.

We houden jullie op de hoogte en als het kan zullen we ze gaan inzetten. Nog even geduld.

Mail adressen

Mensen vanavond heb ik een mail naar de verenigingen gestuurd en enkele komen niet aan. Mochten er bij u in de vereniging wijzigingen zijn geef dit dan even door. Controleer in ieder geval even of u vandaag een mail van afdeling 7 heeft ontvangen.

Corona update 10-5-2020

Aankomende week willen wij de verenigingen die gereed zijn om te werken volgens de voorgeschreven protocollen gaan controleren. Dit doen we als bestuur aangevuld met enkele andere personen. Zonder onze goedkeuring mag u niet inkorven.

Voor de beschrijving wat er geregeld moet zijn zie de checklist van het NPO
(https://www.duivensportbond.nl/Checklistverenigingen.pdf). Vastgelegd moet zijn: Wie is de toezichthouder, hoe wordt de inkorving in het gebouw met 3 personen georganiseerd? (beschrijving en/of plattegrondje erbij). Voorkomen dat liefhebbers samenscholen voor het gebouw d.m.v. schema voor inkorven, naar huis als je klaar bent. Voor een instructie video zie https://youtu.be/FyxtnsFrNeA

Dit dient u als vereniging dus te hebben vastgelegd, ook moeten de hoklijsten en entverklaring ingeleverd zijn. Dit dient u dus per mail aan te leveren, voordat wij komen controleren.

Er wordt gewerkt aan een vliegprogramma. Hier houden we voorlopig aan dat we vanuit Duitsland gaan vliegen. Als duidelijk is dat de grenzen van België en Frankrijk weer open gaan voor ons zullen we het schema daar weer op aan passen.

Wij blijven jullie via de site op de hoogte houden.

Corona update 09-05-2020

Zoals u allemaal heeft kunnen lezen en/of inmiddels zal weten mogen wij vanaf a.s. maandag 11-05 onder voorwaarde starten met het vliegen met onze duiven.

Wij zijn aan het kijken hoe we dat gaan opstarten. Dit proberen we op de snelst mogelijke manier binnen de eisen.

Zoals vorige week al aangegeven zullen de hoklijsten en entlijsten in orde moeten zijn. Het is dus zaak dat de hoklijsten digitaal voor a.s. woensdag bij ons binnen zijn. Dit geld ook voor de entverklaring van de vereniging.

Aankomende week zullen wij gelijk beginnen met de geëiste controles van de verenigingen hoe er wordt ingekorfd. Zonder onze goedkeuring en de hierop volgende goedkeuring door NPO mag er niet ingekorfd worden. Wij reken op u als vereniging, maar ook zeker nu en later als liefhebber op het volgen van de protocollen. Wij zullen zoals omschreven ook steekproeven uitvoeren op het later naleven van deze goedkeuring

Zie voor de verschillende protocollen de site van het NPO. Deze kunnen en zullen waarschijnlijk nog worden aangepast, maar dit gaat net als de maatregelen van de regering in etappes.

Hoe het programma en losplaatsen er uit gaan zien weten we nu nog niet. Ons zijn de beschikbare losplaatsen nog niet bekend, maar wij zullen zo snel mogelijk een 3 weken schema melden. Waarom 3 weken? als de grenzen naar België en Frankrijk open gaan gaat alles er anders uitzien dan wat we nu weten. Hopelijk krijgen we daar snel antwoord op, maar zolang dit uitblijft zullen we dus een andere route moeten kiezen.

Wij zullen dus op korte termijn een afspraak maken om uw vereniging te controleren op het naleven van het protocol en u dient de hoklijsten en entlijsten z.s.m. digitaal aan te leveren.

Wij zullen proberen om zo snel als mogelijk toestemming te krijgen om als afdeling vluchten te mogen gaan verzorgen. Vragen aan ons hoe dit loopt en wat we van plan zijn heeft geen zin. Als we wat weten en kunnen publiceren laten we dit gelijk aan iedereen weten.

Let op het zijn voorlopig alleen trainingsvluchten waar alleen een aankomstlijst van gemaakt mag worden. Volgens de corona noodverordening mogen er geen wedstrijden en kampioenschappen gehouden worden. Natuurlijk wordt er door het NPO net als andere sportbonden geprobeerd om dit aan te passen, maar voor nu zullen we ons daar aan moeten houden.

Er zijn nog veel vragen en daar hopen we snel op terug te kunnen komen, maar laten we met elkaar blij zijn met de mogelijkheden die we nu hebben en ons er allemaal voor in te zetten om te kunnen starten.