Maandelijks archief: april 2020

Impact Coronavirus op duivensport

Geachte leden,

Afgelopen dinsdag hadden we een klein beetje hoop op soepelere maatregelen voor ons als postduivenliefhebbers. Helaas is hier nog geen zicht op, maar er begint misschien wel iets van beweging in de mogelijkheden te komen. Dit zal zeker nog geen volledige opheffing van de maatregelen zijn, maar we kunnen ons al hier wel al wat op gaan richten.

Als er straks weer wat mag zal dit zeker onder voorwaarde zijn.

Het NPO is met afdeling 10 en 11 aan het kijken hoe hier mee om te gaan en werken aan een protocol om zo toestemming te kunnen gaan krijgen om op een veilige manier onze sport te kunnen beoefenen. Onderstaand vind u een voorlopige instructie hoe te werk te gaan. Hier wordt nog verder aan gewerkt en er zal t.z.t ook een instructiefilmpje van komen, maar wij verzoeken u om hier alvast naar te kijken en er al over na te denken.

Wat dit voor ons als afdeling 7 gaat betekenen zullen we bekijken. Wij zullen, indien er onder voorwaarde ingekorfd mag worden, ons zeker aan de voorwaarde gaan houden. Dit kunnen dus voorwaarde zijn aan het inkorven, maar ook de manier van ophalen van de manden en het verdere transport.

Ook wij zullen de berichten in en buiten Nederland blijven volgen en indien nodig hoort u van ons, maar wij verwachten dat het NPO de gesprekken voert met de nodige instanties.

Of we straks België weer in mogen of ons op Duitsland moeten richten weten we niet, maar wij zullen alle opties bekijken en sluiten vooraf niets uit.

Wij zullen echter niet ieder bericht of actie die wordt ondernomen door ons, NPO of wie dan ook hier gelijk melden. Dit geeft alleen verwarring en soms ook valse hoop.

Als vereniging kunt u al wel werk maken van het in orde maken van de hoklijsten en entverklaring. Deze zijn pas nodig bij de eventuele start, maar kunnen nu natuurlijk wel in orde gemaakt worden.

Hopelijk tot snel.

Voor de laatste maatregelen voor de duivensport zie de site van het NPO