Dagelijks archief: 5 juni 2019

Pilot dagfond afd. 6

In de voorjaarsvergadering hebben we aangegeven dat we met afdeling 6 in overleg zijn geweest om te kijken of we konden samenwerken op de dagfondvluchten.

Toen is afgesproken om de 2e dagfondvlucht gezamelijk te gaan lossen. Echter heeft afdeling 6 voor aankomende zaterdag aangeven af te willen wachten hoe de wind is. Wij wilde dit niet afwachten en hebben besloten om dan af te zien van deze pilot. We zullen nu dus ook niet gezamenlijk vervoeren.

Bestuur afdeling 7

Africhtingen

Aankomend weekend staat de eerste africhting voor de jonge duiven op het programma.

Er zijn vragen gesteld of de duiven wel of niet voorzien moeten zijn van een chipring en over de antenne gehaald moeten worden bij inkorven.

Gisterenavond is er een NPO vergadering geweest en hier is dit nogmaals gevraagd, omdat er tegenstrijdige berichten waren.

De duiven voor een africhting hoeven niet over de inkorfantenne. Echter de verenigingen blijven wel verantwoordelijk voor controle op inenting en hoklijst.

Op de africhtingen mogen zowel oude als jonge duiven mee. Dit geld voor de africhting voor de jonge duiven vluchten als voor de natour.

De manden voor de africhtingen dienen ook te worden voorzien van labels en LOODJES. Let hier op!