Maandelijks archief: maart 2019

Seizoen 2019

Download hier de verschillende vliegprogramma’s en vervoersschema.

Bij Compuclub zijn de vliegprogramma’s voor in Autokon te downloaden.

Het programma voor in Autokon van regio A bevatten een foute datum en is inmiddels aangepast door Compuclub. Download de nieuwe versie en installeer deze opnieuw.

Indien u seizoen 2019 al geladen heeft kunt u het beste, nadat er een update van het vliegprogramma is, eerst seizoensopruiming toe passen en daarna opnieuw laden van het vliegprogramma.

Hou de site in de gaten, er zullen binnenkort nog meer meldingen komen.

Zoals u vorige week in de mail van de NPO heeft kunnen lezen moeten de hoklijsten dit jaar naar de NPO doorgestuurd worden. Hiervoor is het van belang dat uw hoklijsten voor 1 april binnen zijn bij ons als afdeling. Bij voorkeur graag digitaal opsturen en dus mailen.

Wij moeten ze allemaal digitaal aanleveren bij de NPO dus hoe meer u ze digitaal aanlevert hoe minder werk het voor ons is om door te sturen.

Tevens dient u het formulier entverklaring per vereniging weer te ondertekenen en in te sturen. Alleen deze verklaring voor de hele vereniging is voldoende, dus niet alle entverklaringen van alle liefhebbers insturen. Natuurlijk wel controleren!

Download hier het formulier “speelt niet op zondag” Let op deze moet ook voor 1 april opgestuurd zijn!

Nieuw 27-03: Download hier de tarieven voor het vervoer 2019:

Lossingsvergunningen

Wanneer u met een vereniging of regio met meer dan 500 duiven een africhting organiseert of met duiven van liefhebbers uit meerdere verenigingen dient u een lossingsvergunning aan te vragen.

Dit gaat altijd via de afdeling. Sinds 2018 word hier door de NPO 175 euro per lossingsvergunning voor gerekend.

Hou hier dus rekening mee!

Lossingscommissie

Gisterenavond hebben wij als bestuur een gesprek gehad met Dennis Krol en Theo Streefkerk van de lossingscommissie van 2018. 

Tijdens dit prettig verlopen gesprek hebben beide aangegeven voorlopig door te willen gaan als lossingscommissie om zo 2019 goed te kunnen laten starten, maar dat ze wel willen stoppen  met deze functie en voorlopig aan willen blijven tot er nieuwe kandidaten zijn.

Deze nieuwe mensen zullen dan indien gewenst worden begeleid en ingewerkt met de start van dit soms wel lastige werk. 

Voor de lossingscommissie is kennis van weer en weersverwachtingen (maken) een pré, maar niet noodzakelijk.

Wel moet er met de computer met de verschillende programma’s kunnen worden omgegaan. In het verleden zijn er door de NPO infodagen gehouden, maar het is niet zeker dat dit ook in 2019 zo is. Ook worden er via het IWB (lossings)adviezen gegeven.

Indien gewenst kan er extern advies bij weerdeskundige worden gevraagd.

Als u denkt dat lijkt me wel wat kunt u zich aanmelden via email duiven@hbouwmeester.eu