Sector vluchten jong

Geachte leden,

Het NPO bestuur stelt naar aanleiding van het annuleren van een vlucht voor de jonge duiven van enkele afdelingen voor om het vliegprogramma voor de Nationale en Sectorale vluchten ingrijpend te wijzigen.

Het voorstel is in week 33 Nanteuil, conform ons programma, maar dan niet als Sector vlucht. Wij vliegen deze vlucht wel in onze afdelingscompetitie.

Voor week 35 1/9 stelt de NPO Nanteuil voor als Nationale vlucht Sector 3. Akkoord, maar had wellicht iets verder mogen zijn. Deze vlucht telt in onze afdelingscompetitie.

Voor week 36 8/9 stelt de NPO Troyes voor als sector vlucht. Dat is ca. 430 km voor Utrecht maar ligt te Oostelijk vindt het bestuur Afdeling 7. Sourdun lijkt ons een beter alternatief. Wij hebben deze vlucht niet geprogrammeerd en zullen hem faciliteren voor de belanghebbenden. Deze vlucht telt dus niet voor de afdelingscompetitie.

Voor week 37 15/9 stelt de NPO conform ons vliegprogramma Melun voor als Nationale vlucht voor sector 3. Akkoord. Deze vlucht telt in onze afdelingscompetitie.

De reden om de vlucht van 8 september niet toe te voegen aan onze competitie lijkt ons duidelijk. Niet tijdens het spel de regels veranderen. Daarbij vinden wij het na een tot op heden als zwaar te benoemen programma niet wenselijk om de jonge duiven drie weken op rij op donderdag in te manden voor vluchten met een totaal afstand van ruim 1.200 km voor Utrecht! Wij kennen de wensen van onze zuidelijke liefhebbers met betrekking tot meer afstand en willen daar ook aan meewerken, maar wel met een week rust tussen de betreffende vluchten.

Het bestuur.

Reacties zijn gesloten.