Peronne wordt Rekkem

Geachte leden,

Zoals u heeft kunnen lezen mochten wij van de lokale autoriteiten niet over blijven staan op de losplaats Peronne.

Vorige week vrijdag hadden wij nog het geluk dat de correspondent in La Ferté St. Aubin ook bevoegdheid had voor Orléans en hij via het bureau van de Franse Bond ons toestemming kon verlenen om daar te mogen lossen.

Het is ons vandaag, zaterdag 2 juni, niet gelukt om de Franse Bond te bereiken voor het verkrijgen van toestemming c.q. een vergunning om op een andere plaats in Frankrijk te mogen lossen. Wij nemen niet het risico om zonder vergunning te lossen omdat zo’n actie onze toekomstige toestemming om in Frankrijk te mogen lossen in gevaar kan brengen. Het belangrijkste is dan toch om met de benodigde toestemmingen een wedvlucht op vitesse afstand te organiseren. Geen opzet en met het oog op de liefhebbers op de kortste afstanden ongewenst, maar een bijkomstigheid is dat duiven die nu in de mand zitten en donderdag 7 juni weer ingemand zullen worden op Blois minder hersteltijd nodig zullen hebben.

Wij hebben van de KBDB toestemming gekregen om in Rekkem te lossen. Helaas veel dichterbij dan Peronne maar met het oog op tijdige verzorging van de duiven in de manden het enige en in onze ogen best mogelijke alternatief.

Op het moment van schrijven, zaterdagmiddag 15.45 uur, verbetert het weer wel in het Noorden van onze afdeling, maar is het nog steeds niet goed genoeg om de duiven een goede thuiskomst te garanderen. Wij hopen dat het morgen veel beter zal zijn en wensen u veel succes.

Het bestuur.

Reacties zijn gesloten.