Dagelijks archief: 18 juni 2020

Africhtingen en oefenvluchten

Een eerder gestelde vraag: Wat is nu het verschil tussen africhtingen en oefenvluchten bij de jonge duiven?

A.s. dinsdag hebben we de eerste africhtingen voor de jonge duiven. Op africhtingen hoeven de duiven niet geregistreerd te worden, dus niet over de inkorfantenne. Ze moeten natuurlijk wel geënt zijn en de aantallen dienen zoals gebruikelijk te worden doorgegeven.

Op de oefenvluchten J28 en J29 moeten de duiven wel over de inkorfantenne en dienen de D en W bestanden ingestuurd te worden. Deze oefenvluchten tellen niet voor de afdeling, maar de regio’s en verenigingen zijn vrij om deze wel te tellen. (wel vooraf aangeven natuurlijk)

Op de oefenvluchten J28 en J29 mogen eventueel ook oude duiven mee worden gegeven. Deze dienen ook over de inkorfantenne te gaan voor registratie. Van deze oude duiven worden geen uitslagen gemaakt.

Na week 29 mogen er volgens eerder gemaakte afspraken geen oude meer mee met de jonge duivenvluchten!

Vliegprogramma ZLU

Doordat de ZLU wat later was met hun programma staan er wat vluchten nu op een verkeerde datum in het autokon programma en de klokken. Voor veel verenigingen zal dit niet veel uitmaken, maar let hier op.

De code voor de klok houden we gelijk voor de ZLU vluchten. U dient wel de vlucht in autokon aan te passen. (i.v.m. de aangepast datum)

Door het later bekend worden van deze ZLU vluchten is het Marathon ochtendlossingen kampioenschap iets aangepast.

De punten voor dit kampioenschap komen uit de totale afdelingsuitslag. Over de ZLU vluchten Agen oude duiven, Barcelona, Perpignan en  Narbonne (totaal 4 vluchten)

Nationaal inkorfcentra

Op de afdelingsvergadering van 6 december hebben we aangenomen welk verenigingen er in 2020 als een Nationaal inkorfcentrum kunnen gaan dienen.

Mocht u hier bij staan, maar wilt u dit niet meer zijn geef dit dan even door. Ook dient u natuurlijk te voldoen aan de minimaal 7 deelnemers. Wij kunnen in het seizoen uw NIC intrekken mocht blijken dat u hier niet meer aan kan voldoen.

Op de eerste dagfondvlucht kunt u inkorven in uw eigen vereniging indien u voldoende deelnemers heeft. Dit is een afdelingsvlucht.

Wij gaan uit van de gegevens per NIC van vorig jaar. Mocht er iets verandert zijn geef dit dan door. B.v. centrumleider/bankrekeningnummer.

Laatste nieuws

Kalender

juni 2020
M D W D V Z Z
« mei   jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930