Maandelijks archief: mei 2019

Inkorfcentra 2019

Volgende week dinsdag 28 mei is het inkorven voor de 1e marathon vlucht Limoges.

Alle marathon vluchten dienen ingekorfd te worden bij een Nationaal inkorfcentrum (NIC). Dus ook Limoges! De duiven voor de marathonvluchten worden vervoerd in grote manden.

De volgende verenigingen zijn in 2019 een NIC voor de marathonvluchten:

Let op! niet op alle vluchten kan er overal worden ingekorfd. Deze lijst kan nog worden aangepast!

Mocht u in deze lijst staan en voor 2019 geen NIC meer willen zijn geef dit dan even door. Wij hebben nog geen officiële aanvraagformulieren ontvangen van het NPO, maar daar kunnen we niet op wachten.Deze week is het inkorven voor de 1e dagfondvlucht op donderdag 23mei. Deze en de 2e dagfondvlucht mogen in uw eigen vereniging worden ingekorfd mits u over minimaal 5 deelnemers beschikt.

De overige 4 dagfondvluchten moeten in een Nationaal inkorfcentrum (NIC) worden ingekorfd. Deze zullen aan de hand van de deelname 2018 door bestuur afdeling worden ingedeeld waarbij wij natuurlijk wel rekening houden met de ligging. Deze lijst zullen wij spoedig publiceren.

Dit geld ook voor de NIC’s voor de jonge duivenvluchten.

Mochten er al verenigingen zijn die met een andere vereniging willen gaan rouleren met inkorven geef dit dan even door. Dit geld natuurlijk voor zowel de dagfond, marathon als jong.

Het aanvoeren van de duiven voor de dagfond is in Leusden/Utrecht/IJsselstein en Kerkdriel. Zie hiervoor het vervoerschema. De laatste 3 dagfondvluchten moeten ook in grote manden worden ingekorfd!

Mededeling wk 19

Ook dit jaar zijn er weer enkele gratis prijzen te winnen op verschillende afdelingsvluchten.

Voor een overzicht zie onder 2019 – extra prijzen.

Na de kampioenenhuldiging zijn er nog verschillende bekers overgebleven. Mocht u nog interesse hebben in uw gewonnen beker stuur dan een mail en dan probeer ik deze nog bij u te krijgen anders gaan ze aan het eind van dit jaar de prullenbak in.

Hemelvaartsdag

Zoals op de afdelingsledenvergadering afgesproken zouden we niet inkorven op Hemelvaartsdag.

Op het programma staat dit niet goed. Er staat inkorven op vrijdag maar met de datum 30-05. In het vervoersprogramma zijn we weer uitgegaan van de datum.

Het moet dus zijn inkorven op vrijdag 31 mei.

De losplaats moet hierdoor wel aangepast worden in Pont St. Max om niet zonder kunst en vliegwerk klem te komen met de rij- en rusttijden. Dit betekent dus maar 10 km korter vliegen en dan lukt alles wel net.