Maandelijks archief: november 2016

Afdelingsleden vergadering 4 november

Aangepast 9-12-2016. Notulen toegevoegd.

Download hier de complete notulen van de najaarsvergadering van 4 november 2016: verslag-alv-midden-nederland-4-november-2016

 

Hier zullen wij de belangrijkste besluiten plaatsen zoals genomen op de afdelingsledenvergadering van 4 november.

Kort verslag najaarsvergadering:

Op 4 november 2016 heeft afdeling 7  Midden-Nederland haar najaarsledenvergadering gehouden.

In zijn voorwoord memoreerde de voorzitter dat het vliegseizoen 2016 wisselvallig is verlopen en er helaas veel verliezen zijn geweest van oude- en jonge duiven. Niet eerder moesten vluchten zo vaak worden uitgesteld of zelfs afgelast.

Ook bestuurlijk was het een bewogen vliegseizoen. Met de benoeming van het nieuwe NPO-bestuur wordt er vaart gezet achter de organisatie-ontwikkeling en de daarmee samenhangende doorontwikkeling van het NPO-bureau. Dit betekende dat er gemiddeld 2 avonden per week is vergaderd, onder andere in de structuurgroep waarin alle 11 afdelingen zijn afgevaardigd. Een aantal beslispunten wordt voorgelegd op de NPO-najaarsvergadering van 12 december aanstaande.

Een veelgehoorde wens is om minder vluchten te organiseren, dus er zijn daadwerkelijk minder vluchten geprogrammeerd. Ook het handhaven van de vlieglijn i.p.v. uitwijken n.a.v. de IWB-adviezen is een nadrukkelijke wens uit de bijeenkomsten in IJsselstein en Soest.

Er wordt een oproep gedaan aan de leden om zich aan te melden voor een bestuursfunctie. Er zijn vacatures voor de functie van voorzitter, secretaris en (tweede) penningmeester.

Het afdelingsbestuur constateert dat door de sterk krimpende groep duivenliefhebbers het steeds moeilijker krijgen, terwijl we elkaar meer dan nodig hebben. Dat geldt voor vitesse spelers en fondspelers die echt gezamenlijke belangen hebben. De duivensport, dat zijn wij met zijn allen.

Voorzitter Hans van der Veer is verheugd dat uit de stemmingen blijkt dat de vergadering inziet dat solidariteit nodig is om de toekomst van de duivensport te garanderen en het een kwestie van geven en nemen is; het voorstel om enkele afstanden te verkleinen voor de midfond wordt verworpen door de afdelingsledenvergadering in het belang van de zuidelijke liefhebbers en men stemt in met het vervroegen van de natour met 1 week.

De voorzitter dankt tot slot alle vrijwilligers die zich op welke wijze dan ook hebben ingezet voor de duivensport zoals de mensen in de verenigingen, op de laadplaatsen, chauffeurs, convoyeurs, de vervoerscommissie en de  lossingscommissie.

Het aangepaste vliegprogramma zullen we hier zo spoedig mogelijk plaatsen. (e.e.a. na vaststellen van het nationale vliegprogramma en het bekend zijn van de beschikbare losplaatsen)

Download hier de complete notulen van de najaarsvergadering van 4 november 2016: verslag-alv-midden-nederland-4-november-2016

Vogelgriep

Voor berichtgeving betreffende vogelgriep en eventuele maatregelen zie de site van de NPO en/of teletekst

CONVOYEUR

CONVOYEUR

Voor aankomend seizoen zijn wij opzoek naar convoyeurs.

Wij zijn dus opzoek naar duivenliefhebbers, die in het vliegseizoen de duiven willen begeleiden vanaf het laden van de containers tot en met het verlaten van de lossingsplaats.
U hoeft niet het hele seizoen beschikbaar te zijn. Bepaalde drukke periode zoals de start van het seizoen en de jonge duiven periode kan ook.

Download hier de volledige tekst en informatie. convoyeur

Berichten

Bij de stukken van de vergadering zijn de voorstellen van de verenigingen toegevoegd. En zijn dus te downloaden.

 

Zo na het seizoen zijn er verschillende andere activiteiten die georganiseerd worden door regio’s of fondclubs. Hier hebben we geen aparte agenda voor, maar kijk eens onder regio’s voor activiteiten.

Geef deze dan ook door aan uw regio, zodat die er wat op kunnen (laten) plaatsen.