Maandelijks archief: augustus 2016

Mededeling Fondclub Gooi & Eemland

Wij willen de liefhebbers erop attent maken dat de laatste vlucht van de natour, Morlincourt, meetelt voor het ‘jonge duiven’-kampioenschap van de Fondclub Gooi & Eemland.

Vliegprogramma voor komend weekend

Zoals u allen weet zijn er afgelopen weekend, als gevolg van de hitte, door het NPO richtlijnen uitgevaardigd. Dit had tot gevolg dat de ‘derby der Junioren’ een week is uitgesteld en de afstand van de wedvluchten drastisch is ingekort.
Uiteraard heeft dit alles gevolgen voor het vliegprogramma van komende week.

Komende donderdag wordt er dan ook ingekorfd voor Melun, de laatste vlucht voor de jonge duiven.
De container zal om kwart over acht vertrekken vanuit Leusden, kwart over negen vanuit Utrecht, kwart over tien vanuit Meerkerk en als laatste Velddriel.

Komende vrijdag kunt u inkorven voor de natour. De duiven van regio A zullen naar Quiévrain gaan. De container vertrekt kwart over zeven vanuit Nijkerk, kwart over acht vanuit Leusden en kwart over negen vanuit Eemnes.

De duiven van regio B en C gaan naar Niergnies en zullen gezamenlijk worden gelost. De container vertrekt om kwart over acht vanuit Velddriel, kwart over negen vanuit Utrecht en kwart over tien vanuit Meerkerk. De verenigingen uit Doorn, Amerongen, Veenendaal en Driebergen zullen de duiven gezamenlijk aanleveren in Utrecht.

Gesprek met de leden voor komende donderdag geannuleerd

Geachte leden,

Het gesprek dat het afdelingsbestuur voor komende donderdag met haar individuele leden in het clubgebouw van PV Soest gepland had staan gaat niet door. Dit omdat er komende donderdag ingekorfd dient te worden voor Melun.

Wij nodigen u dan ook van harte uit op donderdag 15 september 20.00 in het Clubgebouw van PV Soest, Oostergracht 46, 3763 LZ Soest. Wilt u even aan onze secretaris via de email, duiven@hbouwmeester.eu, laten weten dat u komt zodat wij weten op hoeveel personen wij mogen rekenen.

Het bestuur Afdeling 7 Midden Nederland.

Aanvullingen met betrekking tot het vliegprogramma voor komend weekend

In tegenstelling tot eerder berichtgeving zullen regio B en regio C afzonderlijk van elkaar worden gelost.
Wel is het zo dat de jonge duiven en de duiven voor de natour gezamenlijk worden gelost. Dus jonge duiven en natour regio B gezamenlijk en jonge duiven en natour regio C samen. Uiteraard geldt dit ook voor regio A.
Hoewel de duiven die bestemd zijn voor de natour en de duiven die bestemd zijn voor de jonge duiven apart van elkaar dienen te worden ingekorfd, mogen ze echter wel gewoon bij elkaar in de mand. U hoeft dus ook geen aparte restmanden voor de natour en de jonge duiven aan te houden.

Jong (volgnummer in klok 40) J34

Natour (volgnummer in klok 41) N34

coördinaat Tienen 504909.0 / 045642.0

Aanpassingen vliegprogramma voor komend weekend

N.a.v. eerdere berichtgeving vanuit het NPO aangaande de Derby der Junioren heeft het bestuur samen met de lossingscommissie het volgende besloten:

Regio A zal gaan met zowel de jonge duiven als de natour naar Tienen;
Regio B en C gaan met zowel de jonge duiven als de natour naar Isnes.

Hoewel er vanuit beide losplaatsen sprake is van één gemeenschappelijke lossing dient u bij het inmanden op vrijdag de duiven die bestemd zijn voor de natour en de duiven die bestemd zijn voor de jonge duiven apart van elkaar in te manden. U kunt hiervoor gewoon de oorspronkelijke vluchtcodes gebruiken!
Verder geldt voor beide vluchten dat er 25 duiven in de mand gaan!

Dit alles in natuurlijk wel onder het voorbehoud dat we toestemming krijgen om te lossen vanuit België

wk 34

Zoals u kunt lezen op teletekst wordt er naar de weersomstandigheden voor aankomend weekend gekeken. Wij houden de berichtgeving van het NPO en de weersverwachtingen in de gaten.

Mocht er iets meer duidelijk zijn zullen we zo spoedig mogelijk met de eventuele aanpassingen naar buiten komen.

 

Update woensdag 18.00:

Eind van de middag hebben wij bericht ontvangen van de NPO dat de vluchten voor jonge duiven met inkorven op donderdag niet doorgaan. De nationale jonge duiven vlucht is verzet naar volgende week.
Voorlopig mogen vluchten met inkorven op vrijdag en 1 nacht mand wel doorgaan. Hoe en van wat voor afstanden deze vluchten gehouden kunnen worden zullen wij zo spoedig mogelijk hier melden.

Gesprek met leden

Geachte leden,

Het afdelingsbestuur wil graag in gesprek met de individuele leden van onze afdeling.

Op reguliere vergaderingen is er als gevolg van een volle agenda geen tijd om met elkaar te spreken over de beleving van onze hobby.

Graag horen wij uw visie over het te voeren beleid richting de toekomst.

Wij nodigen u van harte uit op donderdag 1 september in het Clubgebouw van PV Soest, Oostergracht 46, 3763 LZ Soest om 20.00 uur en op dinsdag 6 september (aangepaste datum) in het Clubgebouw van PV De Groene Olijftak, Heemradenlaan 11, 3403 NL IJsselstein eveneens om 20.00 uur.

Wilt u even aan onze secretaris via de email, duiven@hbouwmeester.eu, laten weten dat u komt zodat wij weten op hoeveel personen wij mogen rekenen.

Tot ziens.

Het bestuur Afdeling 7 Midden Nederland.

Autovlucht Pt. St. Maxence

Autovlucht Pt. St. Maxence

27 augustus vervliegen we de “Auto” hoofdprijs van Afdeling Midden Nederland vanaf Melun ( reserve 3 september Pt. St. Maxence )

Hoofdprijs maximaal €7000,-

Resterende bedragen in prijzen van €25,-

Inleg: 2,50 per duif. inschrijven t/m 20-08-2016

autowedvlucht 2016 of als PDF

Voor meer informatie zie de inschrijfformulieren

WK33

Vrijdag 19-08 2 vluchten inkorven.

Niergnies Jong wordt vervoerd in 1 container. Aanvoeren in:

Nijkerk vertrektijd 19.15.
Leusden vertrektijd 20.15
Utrecht vertrektijd 21.15
In Meerkerk (hier is hij om ca. 22.00) worden de duiven uit Velddriel ook aangevoerd en bijgeladen in deze wagen.

Natour regio A (Duffel) en C (Oudenaarde) laden volgens schema.
Regio B (Oudenaarde) eerst laden in Utrecht vertrektijd ca. 20.45. Daarna laden in Meerkerk. Hier is hij om ca. 21.30.

WK32

Donderdag 11-08 inkorven Morlincourt jonge duiven.
Regio A Vertrektijden: Nijkerk 19.15 – Leusden 20.15 – Eemnes 21.15. (Doorn aanvoeren in Leusden)
Regio B en C gaan in 1 wagen. Vertrektijden: Velddriel 20.15 – Utrecht 21.30 – Meerkerk 22.30