Maandelijks archief: juli 2016

Berichtgeving n.a.v. het verloop van de wedvluchten jonge duiven

Geachte leden,

Tot onze spijt zijn de lossingen vanuit Niergnies en Oudenaarde niet verlopen als verwacht.
Vanmorgen heeft onze lossingscommissie overwogen om de duiven vanuit Oudenaarde voor regio A al vroeg te lossen.
Het advies van het Instituut Wedvluchtbegeleiding (IWB) van de NPO adviseerde echter negatief en pas na 11 uur in de ochtend opnieuw te bezien welke mogelijkheden er zouden komen.

De omstandigheden waren tijdens en na de lossingen van 12.45 uur in Niergnies en 13.15 uur in Oudenaarde van dien aard dat het verantwoord was om te lossen. De Lossingscommissie was hierin unaniem en hebben nog overlegd met een afgevaardigde van het afdelingsbestuur die ook met de lossingen instemde.

Meteorologen van MeteoGroup die het IWB adviseren hebben aangegeven dat de geïsoleerde buien die op Buienradar zichtbaar waren naar het Oosten zouden opschuiven en niet zouden intensiveren.
Het tegendeel bleek het geval waardoor onze duiven in slecht weer terecht zijn gekomen hetgeen de thuiskomst bemoeilijkt. De buien klonterden samen en de wind draaide van WZW naar NW.

Op het moment van schrijven, zaterdagavond 20 uur, lijken de duiven ten zuiden van Utrecht in grotere getalen hun hok bereikt te hebben als gevolg van een weersverbetering. Wij hopen dat dit ook gaat gelden voor de duiven uit het gebied erboven.

Natuurlijk bereiken ons nu berichten dat men op basis van Buienradar wel kon voorspellen dat de duiven in de regen terecht zouden komen, maar voor uw begrip is het wel belangrijk te benoemen dat Buienradar een generiek product is op basis van een model, terwijl onze Lossingscommissie via het IWB geadviseerd wordt door daarvoor gespecialiseerde meteorologen.

Wij bieden onze excuses aan voor het slechte verloop van deze vlucht en spreken de wens uit dat vandaag en anders morgen vroeg nog veel en liefst alle duiven hun hok terug weten te vinden.

Het Bestuur en lossingscommissie afdeling 7

NU

Er is nieuws van de Noordelijke Unie.  Zie de NU-site www.noordelijke-unie.nl.

 

Manden nationale vluchten

Bij de nationale vluchten vervoeren we gezamenlijk met andere afdelingen. Onderstaand overzicht geeft aan met wie we meerijden en of er grote of kleine manden moeten worden gebruikt.

Vervoer nationale vluchten en dagfond vluchten:

14 juni St. Vincent met afdeling 11 mee. Laden in grote manden.
21 juni Brive met afdeling 9 mee. Laden in grote manden.
5 juli Albi met afdeling 11 mee. Laden in grote manden.
12 juli Orange rijdt afdeling 7 zelf. Laden in kleine manden.
26 juli Cahors met afdeling 9 mee. Laden in grote manden.
2 augustus Bergerac rijdt afdeling 7 zelf. Regio A laden in kleine manden. Regio B in grote manden. Regio C n.t.b. afhankelijk van het aanbod uit afdeling 8.

Dagfond alles in kleine manden. Hier kunnen we nog wat in aanpassen als hier aanleiding toe is.

Restmanden

Jongstleden donderdag is tijdens het beladen van de container voor Issoudun geconstateerd dat niet alle verenigingen zich houden aan de eis om bij restmanden aan de voor- en achterzijde een oranje label te bevestigen waarop het aantal duiven staat vermeld.

Op de vluchten die op donderdag worden ingemand worden op de laatste laadplaats van de ophaalroute in Velddriel de restmanden, die al apart in de container zijn gezet, op tal gebracht waardoor de duiven aan weerszijden en in alle rijen evenwichtig worden verdeel om zoveel als mogelijk gelijke omstandigheden te creëren voor alle deelnemers. Dat vergt inspanning en dat moeten we niet moeilijker maken dan het is, dus vriendelijk verzoek hier aan mee te werken. Hiermee voorkomen wij onnodig werk voor de laadploegen en worden onze duiven optimaal vervoerd.

 

Het Bestuur.

WK 29

Donderdag inkorven Issoudun afstand vergelijkbaar met Tours. (code 3251 coördinaten 465658,0 / +020021,0)

Vrijdag jonge duiven losplaatsen en aanvoertijden als vorige week. Zie bericht week 28.

Invlieg

Het is toegestaan om op de jonge duivenvluchten invliegduiven mee te geven. Dit is een nationale regel.

Op de jonge duivenvluchten mogen t/m 5 augustus oude duiven worden ingekorfd als invliegduiven. Doffers apart houden.

Aanvullend op de invliegduiven. De invliegduiven moeten natuurlijk ook op de hoklijst staan en zijn ingeënt.

Week 28

Vrijdag 15 juli jonge duiven aanvoeren.

Regio A Duffel:
Vertrektijden: Nijkerk 19.30 – Leusden 20.15 – Eemnes 21.30

 

Zoals jullie weten mag er niet meer gelost worden in Feluy. De keus qua losplaatsen op deze afstand is beperkt.
Regio B en C gaan deze week naar Oudenaarde.

Regio B Oudenaarde:
Vertrektijd Utrecht 20.40. Meerkerk aanvoeren vanaf ca. 21.30

 

 

Week 27

Week 27 is een drukke week met dinsdag inkorven voor Albi. Deze weer inkorven in grote manden.

Donderdag inkorven Nationaal Chateauroux. Let op inkorven kan alleen in een nationaal inkorfcentrum. Minimaal 7 leden en mandenlijsten!
INKOLO2016 afdeling 7 aangepaste versie 13-06

Vrijdag inkorven voor Midfond Pont st. Max en Jonge duiven.

Door verschillende oorzaken kunnen wij het aantal duiven wat vrijdag komt voor de Midfond en de Jonge duiven slecht inschatten.
Wij verzoeken alle verenigingen aan te geven hoeveel duiven u op deze Midfond en Jonge duivenvluchten verwacht in te korven, zodat wij niet met te veel maar ook zeker niet te weinig auto’s klaar staan.
Wij verzoeken u dit uiterlijk maandagavond 04-07-2016 aan ons door te geven! Graag per regio opgeven.

 

Vrijdag is het inkorven voor zowel Midfond als Jonge duiven. Dit zal ongeveer gelijktijdig of aansluitend voor iedereen zijn.
Het aantal liefhebbers die duiven inkorft moet totaal over beide vluchten 5 verschillende of meer zijn.  (alleen met invliegduiven telt niet mee)

 

Laadschema Midfond vrijdag 08-07-2016:

Start Leusden uiterlijke vertrektijd 20.15

Utrecht uiterlijke vertrektijd 21.30

In Meerkerk komt de wagen uit Utrecht en hier worden de duiven van Kerkdriel ook aangevoerd en bijgeladen in 1 container.