Maandelijks archief: mei 2016

Melden

Melden van de Duiven t.b.v. afdeling 7

Het melden is in 2016 iets anders dan andere jaren. Er hoeft alleen maar gemeld te worden op de nationale vluchten.
Dus dagfond Chateauroux, Melun jonge duiven en de marathon vluchten.

Alleen nationaal melden is dan verplicht. Voor de regels hiervoor zie instructies NPO.

Ook als er niet gemeld hoeft te worden voor een van de bovengenoemde vluchten bij de NPO is het wel voor afdeling 7 verplicht.

Enquête NPO

Tijdens afgelopen NPO-vergadering kwam ook de landelijke enquête aan de orde. Op dit moment zijn ruim 4000 enquêtes ingevuld, echter het is in ieders belang om een nog grotere respons te krijgen. Nu krijgen de leden de mogelijkheid om rechtstreeks richting de NPO aan te geven wat hun visie is. In het ontvangen overzicht van de NPO blijkt dat er nog een grote groep leden binnen afdeling 7 de enquête nog niet ingevuld heeft. Gaarne willen we een dringend beroep op de verenigingen doen om dit binnen uw vereniging te bespreken en kenbaar te maken, zodat nog meer leden de enquête zullen invullen.

Diegene die de enquête nog niet ingevuld hebben, worden in de gelegenheid gesteld om tot uiterlijk 31 mei de enquête in te vullen.

Link kwijt of niet ontvangen? Vraag ‘m aan op www.npoveenendaal.nl/inloggen/link-aanvragen

Voor meer informatie verwijzen we ook naar de NPO-site.

Laatste mededelingen voor de vluchten van het weekend van 27 mei

Vanwege de verwachte onweersbuien van zaterdag 27 mei heeft het bestuur van Afdeling 7 Midden Nederland op advies van onze lossingscommissie en het IWB besloten om uit te wijken naar het dichterbij gelegen Orléans.

Voor Peronne houden wij voorlopig vast aan deze losplaats, tenzij er ontwikkelingen zijn die het noodzakelijk maken om aan te passen.

Voor beide vluchten geldt dat, indien de duiven niet vroeg in de morgen kunnen worden gelost, er zo spoedig mogelijk terug naar huis wordt gereden omdat onze lossingscommissie geen mogelijkheden zien voor de zondag.

Wij hopen u hiermee te hebben geïnformeerd.

Laatste twee vluchten voor het onderdeel Vitesse

Voor het weekend van 28 mei en 4 juni hadden wij oorspronkelijk St. Quentin geprogrammeerd staan. Aangezien hier (tijdelijk) niet gelost kan worden zijn wij voornemens om uit te wijken naar Peronne.

Africhtingen

Het vliegseizoen is inmiddels een paar weken onderweg en voor u het weet beginnen de vluchten met de jonge duiven weer. Zo u wellicht heeft vernomen is er afgesproken dat de afdeling 1 africhtingsvlucht organiseert.
Indien er vanuit de regio behoefte is aan meer africhtingen, dan zal dit door de regio moeten worden opgegeven.

Tot op heden hebben wij echter vanuit geen van de regio’s een verzoek hieromtrent mogen ontvangen. Indien er behoefte is aan extra africhtingsvluchten, dan stellen wij voor dat u dit via uw vereniging aan uw regiobestuur kenbaar maakt. Dit geldt overigens voor zowel de jonge duiven als de natour.
De uiterste datum waarop er vanuit de regio verzoeken kunnen worden ingediend is 1 juni voor de jonge duiven en 15 juli voor de natour.
De kosten en risico zijn voor de organiserende regio’s. Het is dus wel belangrijk dat er voldoende deelname is.

Week 19

Deze week zullen we vervoeren naar Pont st. Max volgens het schema zoals we vorige week ook vervoerde naar Laon.
Dus zelfde aanvoertijden en zelfde route dit is iets anders dan er in het vervoersschema staat!

Teletekstvluchten 2016

Dit jaar verzorgd WHZB/TBOTB wederom teletekst op pagina 862 van SBS teletekst. Hierbij is er een landelijke kalender voor de verschillende onderdelen vastgesteld. Voor de vluchten welke tellen voor de afdeling hebben we deze voorzien van de door ons geprogrammeerde vlucht.

Midfond
21-05-16 Melun
02-07-16 Melun

Dagfond
28-05-16 Blois
11-06-16 Vierzon
25-06-16 Bourges
09-07-16 Chateauroux
23-07-16 Issoudun

Marathon
17-06-16 Sint Vincent
24-06-16 Brive
08-07-16 Albi
15-07-16 Orange
29-07-16 Cahors
05-08-16 Bergerac

Jonge duiven
13-08-16 Morlincourt
20-08-16 Niergnies
27-08-16 Melun

Zoals u kunt zien is er dus geen teletekstvlucht voor het onderdeel Vitesse!

Week 18

Deze week hebben wij vanuit het NPO de mededeling ontvangen dat er komend weekend niet vanuit St. Quentin gelost mag worden. Daarom zullen onze duiven komende week naar Laon, zo’n 15 kilometer verder, gaan.
De oorzaak hiervan is dat het terrein waar vanuit gelost wordt een andere organisatie als verantwoordelijke gekregen heeft en zij (voorlopig) geen lossingen toestaan.
Indien blijkt dat er ook de komende weken niet vanuit St. Quentin gevlogen mag worden, dan heeft dit ook gevolgen voor de vluchten van 28 mei en 4 juni. Hierover zult u zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd.

 

Het heeft even geduurd, maar de afrekeningen voor de africhting T13 zullen deze week ook beschikbaar komen. Door het verwerken via Compuclub en het nog niet helemaal goede werken van de systemen bij Compuclub en de verenigingen waren er fouten ingeslopen. Ook het niet insturen of onjuist insturen heeft voor vertragingen gezorgd. Alle aantallen duiven zouden nu goed verwerkt moeten zijn.

Van sommige van u kregen wij de opmerking dat er geld wordt gerekend voor uitslagen bij de africhting. Dit zijn echter geen kosten voor uitslagen maar voor de papieren afrekeningen. Die heeft niet iedere vereniging, maar alleen als u dat als vereniging heeft opgegeven. (€0,20 p/liefhebber).

Ook staat er “rekengeld” op de afrekeningen dit is niet een goede omschrijving. Dit hebben we eerder ook al aangegeven aan Compuclub, maar hier worden alle handelingskosten door compuclub mee bedoeld. Dit zijn ook de kosten die alle duiven betalen als ze op een elke andere vlucht worden ingekorfd. Zowel de prijsduiven als de vrachtduiven.