Maandelijks archief: april 2016

Extra africhting vanuit Asse-Zellik op zondag 1 mei

Op zondag 1 mei staat er een extra africhting geprogrammeerd. Aangezien P.V. Soest de coördinatie hiervan voor haar rekening neemt, dienen de duiven hier op zaterdag ingekorfd/aangeleverd te worden. Opgave voor deelname aan deze africhting dient voor donderdag 28 april kenbaar gemaakt te worden via de website van P.V. Soest. Dit geldt voor zowel individuele leden als verenigingen. Volledigheidhalve de website: http://www.pv-soest.nl
Verdere informatie vindt u hier ook terug!

WK16

Net als vorige week zal de losplaats Feluy worden aangepast in Quievrain. Nu voor regio A.

Regio B en C Niergnies volgens programma.

Gezien het advies van de IWB i.v.m. de wind in combinatie met de verwachte temperaturen hebben wij besloten om de losplaatsen voor zaterdag aan te passen in:

Regio A naar Isnes

Regio B en C naar Quievrain.

 

Aanpassing vrachtprijzen.

Door het aanpassen van de losplaats Feluy in Quievrain vorige week zal ook de vrachtprijs iets worden aangepast.
Voor Quievrain zijn de meerkosten voor het vervoer (3 containers) €510,- en een toeslag gebruik terrein €150,-. Totaal €660,-.
Dit zou betekenen ca. 6 cent per duif. Hiervan willen wij voor V15 4 cent extra tellen.
De vrachtprijs V15 voor Quievrain wordt van €0,47 + €0,04 = €0,51

Voor regio A wordt Feluy V16 aangepast in Isnes. Dit zal ongeveer gelijk zijn in afstand en kosten. De vrachtprijs V16 voor regio A blijft €0,59.

Voor regio B en C wordt Niergnies V16 aangepast in Quievrain. De vrachtprijs voor Quievrain V16 wordt €0,53. Dit is met de juiste kosten zoals hierboven eerder aangegeven.

 

Toelichting Isnes

Wij als bestuur betreuren de commotie van een aantal liefhebbers ten aanzien van de keuze voor Isnes. Uiteraard hadden we bij voorkeur het oorspronkelijke vliegprogramma aangehouden en voor Feluy gekozen. Dit was echter niet mogelijk en daarom hebben wij vorige week Feluy vervangen door Quiévrain.
Vanuit het IWB is ons echter geadviseerd om de afstanden terug te brengen naar een vliegafstand van maximaal drie uur voor de verste afstanden, wat ons weer terugbrengt naar stations in de omgeving van Feluy. De keuze voor Isnes, zo’n 30 km oostelijker dan Feluy, hebben wij als afdelingsbestuur gemaakt op basis van de verwachting van het IWB dat we morgen te maken hebben met een wind vanuit NNO richting.
Wellicht overbodig om te vermelden maar Isnes bevindt zich op dezelfde vlieglijn als Troyes, onze derby der Junioren van afgelopen seizoen.

 

 

 

Manden

Het is voor iedere vereniging verplicht om de gebruikte manden op te halen. Dit om de containers schoon te kunnen maken.

Als er vuile manden in de containers blijven staan kan deze niet schoongemaakt worden. Het is dus in het belang van iedereen en de duiven dat dit gebeurd.

Wij vragen iedereen om hun medewerking.

Afrekeningen

Deze week zijn de afrekeningen beschikbaar van de africhting. Er zijn enkele afwijkingen geconstateerd in aantallen b.v.

Wij verzoeken hierbij de verenigingen om deze week NOG NIET TE BETALEN. Wij willen eerst even kijken hoe e.e.a. zit en laten u het dan weten.

WK 15

Zoals jullie wellicht weten mag er niet gelost worden in Feluy. De keus in België is qua losplaatsen helaas niet zo groot meer en wij hebben besloten om zaterdag 16 april voor regio B en C nu naar Quievrain te gaan. Dit is iets verder dus iets verder dan Feluy.
Voor later in het seizoen voor de Jonge duiven zullen we dit ook gaan bekijken. Het kan zijn dat er dan meer alternatieve tot onze beschikking staan.

De labels en gummiringen e.d. gaan dit weekend naar de verschillende regiopunten. En die zullen dus vanaf volgende week uitgedeeld gaan worden.

Alle verenigingen krijgen vandaag de gegevens voor aanvragen van een nationaal inkorfcentrum opgestuurd per mail. Insturen voor 29 april. Beide formulieren volledig ingevuld insturen. U kunt ze ook hier downloaden. AANVRAAGFORMULIER NAT INK 2016 MACHTIGING2016

Info wk 14

De afrekeningen van de africhting lopen dit jaar ook via Compuclub. Het is dus ook belangrijk dat hiervoor de gegevens worden ingestuurd naar Compuclub. Later dit jaar moet dit bij de jonge duiven en de natour ook gedaan worden.
De vrachtprijs voor een africhting is inclusief 2 cent voor de regio. Hoe de afspraken hierover zijn per regio hoort u via de regio.

Vergeet u niet de opgave voor de BESTE JAARLING vrijdag in te sturen.Voor uitleg zie hieronder.

Vorige week waren er nog wat problemen met het plaatsen van de LOSSINGSINFORMATIE, maar die zijn inmiddels opgelost en vanaf deze week kunt u deze uitgebreide LOSSINGSINFORMATIE weer vinden onder lossingen.

Wij wensen u een mooie en prettig seizoen, Bestuur en Lossingscommissie afdeling 7.

Attractievluchten Afdeling

 

Attractievluchten Afdeling

“BESTE JAARLING COMPETITIE 2016”

Deze competitie gaat over alle Vitesse en Midfond vluchten t.w. V14 t/m V22(7 stuks) en M19 t/m M27 (7 stuks).

1e prijs € 200, –
2e prijs € 150, –
3e prijs € 100, –

Inleg 2, – Inschrijven t/m 08-04-2016

Inschrijfformulier jaarling ver..doc 2016 of als PDF

Later dit jaar zijn er nog enkele attractie concoursen. Zie alvast onder 2016/attractievluchten