Maandelijks archief: januari 2016

Vliegprogramma 2016

Zoals in de afdelingsvergadering besproken zouden we nog even kritisch kijken naar het vliegprogramma 2016.

Misschien lijken de aanpassingen niet groot, maar we hebben hier meerdere keren over gesproken en wij denken hiermee een mooi en haalbaar programma te hebben voor heel onze afdeling.

Zie ook de bijlage met uitleg van de keuze en aanpassingen die gemaakt zijn.

 

Voor de duidelijkheid nog wat aanvullende opmerkingen:

Bij de Jonge duiven en Natour organiseert de afdeling 1 africhtingsvlucht. Als er meer africhtingen gewenst zijn in een regio dienen die door de regio zelf georganiseerd te worden. De ervaringen van de laatste jaren is dat er vaak snelle beslissingen en aanpassingen moeten worden doorgevoerd die beter door de regio’s gedaan kunnen worden. Tevens willen niet alle regio’s een extra africhting en kunnen de regio’s dus zelf beter maatwerk leveren.
Dit is zoals in de vergadering reeds aangegeven, maar misschien is dit nog niet bij iedereen bekend.

In de bijlage bij het vliegprogramma wordt gesproken over aanpassen van Duffel in Asse Zellik. Dit lijkt niet doorgevoerd te zijn maar dit geld alleen voor de regio’s B en C en is t.o.v. van het vorige vliegprogramma zoals in de vergadering besproken.
Zoals de losplaatsen in het verstuurde vliegprogramma nu staan zijn ze reeds aangepast.

Niet goed zijn de weeknummers bij de vluchten van de Jonge duiven en Natour. Deze stonden 1 week verkeerd. Dit is aangepast in het onderstaande vliegprogramma.

Vliegprogramma 2016 versie D2 december

Bijlage bij vliegprogramma versie D2

 

Kampioenenhuldiging

De feestmiddag en avond waar onze afdelingskampioenen gehuldigd gaan worden wordt gehouden op 30 januari 2016 in de Schildkamp te Asperen.

Aanvang 14.15, de zaal is open vanaf 14.00.

Deze huldiging zal worden opgeluisterd met muziek en om 20.00 is ongeveer de sluiting.

Als u een gratis prijs heeft gewonnen zult u begin volgende week hiervan bericht ontvangen. De overige uitnodigingen zullen zoveel mogelijk per mail verstuurd worden.

 

Adres de Schildkamp:

Leerdamseweg 44
4147 BM Asperen.

 

Regio’s

De verschillende regio’s en fondclubs passen regelmatig hun info aan op de verschillende pagina’s.

Zie onder regio’s.

NPO – aangepast

Op 3 december jongstleden zijn in het Van der Valk Hotel in Veenendaal de afgevaardigden namens de 12 afdelingen bijeengekomen om onder leiding van mevrouw Marjan Olfers in het bijzijn met de bureaumanager van de NPO de heer Frank Marinus en de NPO penningmeester de heer Ton Geitenbeek te starten met besprekingen die zullen leiden tot een aanpassing van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

Uitgangspunt is om binnen twaalf maanden te komen tot resultaten. Van deze bijeenkomst wordt een verslag gemaakt dat zal worden gepubliceerd op de NPO site en onze Afdeling 7 Midden Nederland site.

Verslag toegevoegd: verslag stuurgroep 03122015

2016

Geachte leden van Afdeling 7 Midden Nederland en lezers van onze site,

 

Namens het bestuur van onze afdeling, alle commissieleden van vervoer en lossingen, regiobestuurders, convoyeurs, verantwoordelijken op de laadplaats en alle andere onmisbare vrijwilligers wens ik u een gezond, gelukkig en sportief 2016 toe.

2015 stond nog in het teken van de verwerking van de enorme teleurstelling in 2014 en een paar grote problemen in onze landelijke organisatie. 2016 dient zich aan met een positieve blik op de toekomst. In onze afdeling is en wordt hard gewerkt aan de verbetering van alles dat met het vervoer en lossen van onze duiven heeft te maken, inclusief aanpassing van en onderzoek naar de kwaliteit van onze containers. Landelijk is de aanpassing van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie tot speerpunt verklaard en werkt een groep van 12 afgevaardigden uit alle afdelingen onder leiding van Prof. Mr. Mevr. Marjan Olfers aan een nieuwe organisatiestructuur waarin onze leden centraal staan.

Leden zullen wij er niet mee winnen, maar wij trachten die wel te behouden.

Wij zijn van mening dat we met zijn allen met een positieve instelling tot in lengte van jaren kunnen en mogen genieten met al het moois dat onze postduivenhobby in zich draagt.

 

J.J. van der Veer

Baarn, januari 2016.