Maandelijks archief: juni 2015

Concoursveiligheid

Concoursveiligheid

Al enkele jaren heeft het afdelingsbestuur de concoursveiligheid hoog op de agenda staan.
Het ene jaar ziet u hier iets meer van dan het andere jaar, maar achter de schermen wordt er altijd opgelet en gecontroleerd.

Iedere week krijgen wij b.v. van Compuclub controle lijsten. Hierop kunnen wij zien of er verschillen zitten tussen het D- en W-bestand. Alle verschillen komen hier uit. B.v. verschillende aantallen duiven, wel of niet op zondag, ringnummers die zijn aangepast, aantal uitslagen en poule.
We kunnen zelfs zien als er handmatig tijden zijn aangepast.

Bij deze concoursveiligheid hoort ook het melden van de duiven. Afdeling 7 is nog een van de weinige afdelingen waar dit ook nog moet op de dagfond en op enkele jonge duiven vluchten.
Dit blijven we doen om zo toch nog iets meer de controle te houden op de vroege duiven. Het niet melden kan dus ook leiden tot het uit de uitslag halen van de niet tijdig gemelde duiven.

Wij zullen de controles dit jaar nog verder uit gaan breiden en het kan dus gebeuren dat wij of enkele andere personen die door ons zijn aangesteld komen controleren in uw lokaal of op de aanvoerplaatsen.
Dit zijn dan geen controles om u te pesten, maar om er nog meer van overtuigd te raken dat alles volgens de regels verloopt en wij u zo eerlijk mogelijke concoursen kunnen bieden.

Bestuur afdeling 7

Piet van Straten uit Vianen winnaar St. Vincent sector 3!!!

Piet van Straten uit Vianen behaalde afgelopen weekend op het concours vanuit St. Vincent niet alleen de overwinning in afdeling 7, maar zijn duif was ook nog eens de snelste van zowel sector 3 als de Noordelijke Unie.

IMG_0286

sec3vinc1306

Combinatie Verbree uit Putten behaald een unicum met de overwinning op het NPO-concours vanuit Bourges

Combinatie Verbree uit Putten, winnaars van het tweede NPO-concours op de Dagfond. Met deze overwinning zorgde de combinatie, bestaande uit vader Co en zoon Piet Verbree, voor een unicum door voor het zesde jaar in successie een NPO-overwinning te behalen.
foto co piet
De combinatie Verbree speelde 10 van de 18 ingekorfde duiven in de prijzen, waarvan 6 in de verhouding 1:10. Tegen 5.177 duiven zetten ze de volgende serie neer: 1-74-154-255-285-312-738-919-1271-1289!!!
afd7bour0606

Proficiat!!!