Maandelijks archief: juni 2014

Meaux

Meaux,

De vlucht vanuit Meaux is afgelopen zaterdag erg slecht verlopen met maar heel weinig aankomsten op zaterdag en nog veel duiven onderweg.

De beslissing om zaterdag te lossen om 13.30 is genomen na ampel en veelvuldig overleg tussen Zimoa, IWB en de convoyeur ter plaatsen.
We zouden eerst om 10.00 lossen, maar de duiven van de kusstrook vertrokken niet goed en hierna trok het weer dicht en werd het te donker om te lossen en besloten we dus om even te wachten met lossen.
In de loop van de dag werden de condities om te lossen weer beter en werd er dus besloten om te lossen. Volgens de geraadpleegde deskundige waren de condities om te lossen heel de dag al voldoende.
Onze collega afdelingen die hebben gelost hebben op dezelfde manier gehandeld en zijn ook tot de zelfde conclusie gekomen om te lossen.
Duidelijk was dat het geen super condities waren, maar zoals ook in het rapport van Zimoa te lezen werden deze wel verantwoord geacht.
Achteraf blijken deze condities echter voor grote problemen te hebben gezorgd.

Voor de juiste gegevens betreffende de weerscondities verwijzen wij u naar het volledige rapport van Zimoa onze adviseur en wij vragen u dan ook om dit zeker te lezen. (20140628 ZIMOA Verslag)

Zoals u hier in kan lezen zijn er geen onverantwoord geachte beslissingen genomen. Helaas pakte dit dus heel anders uit.

Lossingscommissie afdeling 7.